Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

MIHAI COVALIU, SPORTIV DE AUR ÎN FILATELIA ROMÂNEASCĂ

Aproape de valorile naționale, dar păstrând distanța socială, Romfilatelia continuă proiectele și inițiativele promotoare de valori și cultură sportivă. Joi, 5 noiembrie 2020, Romfilatelia în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat evenimentul de lansare a întregului poștal cu timbru dedicat performanțelor domnului Mihai Covaliu.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Sportivi de aur“, Romfilatelia înscrie în grafica sugestivă  a acestui întreg poștal îndemnul unui mare sportiv şi antrenor: „Prin sport, mai sănătoși, mai educați, zi de zi mai performanți!“.

Cu ocazia zilei sale de naștere, astăzi, Romfilatelia i-a dedicat marelui sportiv un întreg poștal cu marca fixă.

Lansarea acestui întreg poștal a avut loc în prezența Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român: Domnul Mihai Covaliu, Președinte, Doamna Camelia Potec, Vicepreședinte, Doamna Elisabeta Lipa, Vicepreședinte, Domnul George Boroi, Secretar General și Doamna Simona Amânar Tabăra, membru și  domnișoara Denisa Deliu, Consilier al Președintelui, alături de Mihai Darie, colecționar.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul doamna Cristina Popescu,  Director General urându-i „la mulți ani, multă sănătate și nu în ultimul rând satisfacția ca anul viitor să fim mai fericiți  din punct de vedere al desfășurării evenimentelor așa cum trebuie și să arătăm lumii întregi ce pot face sportivii români. Instituția noastră are misiunea de a promova țara pe plan național și internațional, prim emiterea de mărci poștale dedicate marilor sportivi. Ocazia de astăzi îmi oferă prilejul de a încerca printr-un gest firesc și normal să ne bucurăm de dumneavoastră, marii sportivi prezenți astăzi, aici și de a-i oferi lui Mihai Covaliu un întreg poștal cu marca fixă, dedicat în mod special cu ocazia zilei sale de naștere”.

În alocuțiunea sa, domnul Covaliu  a ”mulțumit tuturor că sunteți alături de mine astăzi, cu ocazia împlinirii celor 43 de ani. Mulțumesc echipei frumoase de la Romfilatelia pentru acest cadou frumos, pentru faptul că fac parte din acest proiect filatelic și ne dorim ca prin aceste mărci poștale să aducem recunoașterea fiecărui sportiv al României de care trebuie să se bucure.”

Lansarea a avut ca moment important dezvelirea și semnarea panoului de către Domnul Mihai Covaliu și de către cei prezenți.

Pe panoul de lansare s-a regăsit și întregul poștal din anul 2009, cu ocazia “Campionatului Mondial de Scrimă Antalya-Turcia”, echipa fiind formată din Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu și Florin Zalomir, avându-l că antrenor pe Mihai Covaliu.

Un sportiv de aur, care a scris istorie în sportul pe care-l reprezintă, de astăzi, Mihai Covaliu se înscrie cu mândrie în patrimoniul filatelic național. Romfilatelia îi mulțumește pentru performanțele de sportiv, încununate cu două trofee olimpice cucerite la sabie individual – medalia de aur, în 2000, la Sydney și medalia de bronz, în 2008, la Beijing.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și sportive, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Întregul poștal va putea fi achiziţionat din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, începând cu data de 5 noiembrie 2020.

Echipa Romfilatelia îi transmite multă sănătate, putere de muncă și un sincer și călduros „La Mulți Ani! 

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search