Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Artiști români contemporani, celebrați pe mărcile poștale

Sub deviza „Celebrăm Centenarul Marii Uniri, Cinstim valorile României!”, Romfilatelia, societatea emitentă a mărcilor poștale românești, în parteneriat cu Muzeul de Artă Modernă și Contemporană „Pavel Șușară”, a prezentat vineri, 2 noiembrie 2018, la sediul Muzeului, emisiunea de mărci poștale Artiști români contemporani, dedicată unor creatori de renume mondial – Daniela Făiniș și Ioan Nemțoi – care s-au impus pe tărâmul artei plastice cu lucrări de mare fantezie și originalitate.

Cu multe premii la activ și cu numeroase expoziții naționale și internaționale, Daniela Făiniș este maestră a artei ceramicii. Supranumită „doamna de caolin” sau „regina porțelanului”, artista creează lucrări complexe expuse atât indoor, cât și outdoor.

Artizan al sticlei, din care plăsmuiește lucrări uluitoare prin aspect și colorit, Ioan Nemțoi s-a făcut remarcat în toată lumea prin măiestria cu care modelează sticla, folosind tehnici moderne și speciale, fiind supranumit chiar un „nou Brâncuși”.

În deschiderea evenimentului, doamna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, a mulțumit gazdei pentru invitația de a prezenta emisiunea de mărci poștale în cadrul Muzeului, amintind totodată că domnul Pavel Șușară, reputat critic de artă, este și membru al Comisiei Filatelice Naționale. Doamna Cristina Popescu a menționat că, în acest an Centenar, Romfilatelia a omagiat atât personalitățile care au făurit România Mare, cât și personalitățile în viață, care prin creația lor contribuie la faima țării în lume.

Domnul Pavel Șușară a mulțumit doamnei Cristina Popescu pentru inițiativa de a prezenta pe marca poștală și personalități în viață, Romfilatelia reușind să depășească un stereotip al filateliei, conform căruia doar un artist trecut în eternitate merită să ilustreze un timbru.

Domnul Șușară a amintit că încă din 2005 Romfilatelia a omagiat activitatea artiștilor plastici în viață, cărora le-a dedicat o serie de produse filatelice. Domnia sa a elogiat creațiile Danielei Făiniș și a lui Ioan Nemțoi, cei doi artiști fiind apreciați la nivel mondial pentru modul în care au transformat arta decorativă în sculpturi de o expresivitate nemaiîntâlnită.

Doamna Daniela Făiniș și domnul Ioan Nemțoi au mulțumit Romfilatelia pentru inițiativa de a le ilustra pe mărcile poștale creațiile, iar la finalul evenimentului cei doi artiști și invitații lor au semnat panourile filatelice dedicate emisiunii de mărci poștale Artiști români contemporani.

La eveniment a participat o numeroasă și selectă asistență, formată preponderent din colegi de breaslă ai celor doi artiști.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search