Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la PyeongChang

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prezent alături de delegația țării noastre la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018, a fost gazda evenimentului „Gala României la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud”, organizat la un hotel select din orașul Gangneung.

Alături de președintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general COSR, George Boroi, dar și sportivii din echipa olimpică a României, la eveniment au participat o serie de personalități din lumea sportului și nu numai: Janez Kocijancic, președintele Comitetelor Olimpice Europene; Anita DeFranz și Octavian Morariu, Membri CIO; Mihai Ciompec, ambasadorul României în Coreea de Sud; dar și numeroși președinți și generali ai comitetelor olimpice europene.

Evenimentul a prilejuit președintelui COSR, Mihai Covaliu, o serie de reflecții pe tema Centenarului Marii Uniri de 1 decembrie 1918. „În urmă cu o sută de ani, oamenii celor trei Principate române, Muntenia, Moldova și Transilvania, au luat decizia de a se uni într-o singură națiune. Vorbeau aceeași limbă, împărtășeau aceleași tradiții și aparțineau aceleiași culturi. De aceea au decis să devină o singură națiune și să fie împreună. […] Comitetul Olimpic și Sportiv Român este un pic mai în vârstă. A fost înființat în 1914 și imediat a fost recunoscut de CIO. Ulterior, alături de sportivi, a adus o contribuție semnificativă prin sport la dezvoltarea societății românești de-a lungul acestui secol. Succesul olimpic al marilor noștri sportivi a crescut sentimentele de apartenență, demnitate și mândrie națională. Vă urez succes tuturor!”, a încheiat președintele COSR.

Ca de fiecare dată, Romfilatelia a fost alături de sportivii români, marcând momentul prin intermediul panoului cu emisiunea de mărci poștale dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, panou semnat de cei prezenți la Gala României la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud. Participarea României la cea de-a XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă a fost marcată de Romfilatelia prin introducerea în circulației a emisiunii de mărci poștale Jocurile Olimpice de iarnă 2018, chiar în prima zi a competiției sportive, 9 februarie 2018Emisiunea este disponibilă atât în magazinele Romfilatelia, cât și în magazinul virtual accesabil la adresa https://romfilatelia.ro/store/.

Romfilatelia le urează succes sportivilor noștri și adresează mulțumiri COSR, pentru reprezentarea la cel mai înalt nivel a sportului românesc.

Sursa foto: www.cosr.ro

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search