Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

EXCELENȚA SA MONSENIORUL MIGUEL MAURY BUENDIA ÎN VIZITĂ LA ROMFILATELIA

Luni, 22 ianuarie a.c., Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, a făcut o vizită la sediul Romfilatelia. Întâlnirea a fost prilejuită de o viitoare colaborare în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Monseniorul Miguel Maury Buendia a fost întâmpinat de doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și de domnul conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române. Excelenței Sale i-au fost prezentate o serie de emisiuni filatelice cu tematici religioase, din care amintim: Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea (2005), Emisiunea comună România-Vatican Crăciun 2010,  Prinț, preot și martir Român (2013), Sfintele Paști 2017, cât și cartea poștală Beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika,l Prinț, preot și martir român, realizată de Romfilatelia în anul 2013.

Excelența Sa, Monseniorul Miguel Maury Buendia, a avut amabilitatea de a adăuga câteva cuvinte în Cartea de Onoare a societății: „Cu un sentiment de recunoștință pentru munca depusă până acum și cu cele mai bune urări pentru ce va urma în promovarea valorilor umane și creștine, cu ocazia primei vizite la Romfilatelia”.

Monseniorul Miguel Maury Buendia a fost numit nunțiu apostolic în România la data de 5 decembrie 2015 de Papa Francisc. Domnia Sa a desfășurat până acum activități diplomatice în numeroase țări – Maroc, Egipt, Slovacia, Macedonia, Irlanda, Kârgâzstan ș.a. – având o experiență de peste 30 ani în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun.

Timbrul românesc, în calitatea sa de purtător al unui mesaj universal despre credință, va continua tradiția emisiunilor filatelice cu teme legate de relațiile culturale bilaterale prin viitoare proiecte în parteneriat cu instituții și comunități care aparțin diferitelor doctrine religioase.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search