Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Casa de Economii si Consemnațiuni – 140 de ani de la înființare

1653Casa de Economii și Consemnațiuni a fost înființată datorită eforturilor elitelor politice și economice din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a pune ordine în finanțele publice ale noului stat român, rezultat în urma Unirii din 1859.

Semnând actul de înființare al Cassei de Depuneri și Consemnațiuni (C.D.C.), în urmă cu 140 de ani, Alexandru Ioan Cuza, a înființat cea mai longevivă instituție de credit din istoria bancară românească.

În 1881 a fost înființată Casa de Economie ca o anexă a Cassei de Depuneri și Consemnațiuni, cu scopul de a “provoca, a păstra, a face producătoare și a strânge economiile cele mai neînsemnate ale claselor muncitoare”, iar în 1897 a fost pusă piatra de temelie a viitorului Palat al Casei de Economii și Consemnațiuni inaugurat la începutul anului 1900.

În 1930, ca urmare a noilor condiții și evoluții social-economice, a unirii tuturor românilor și a crizei economice, Casa de Economie își schimbă numele în Casa Generală de Economii, iar din 1948, va deveni Casa de Economii și Consemnațiuni.

Având o bună reputație în rândurile populatiei, manifestată prin creșterea constantă a depunerilor, Casa de Economii și Consemnațiuni s-a menținut pe piața financiar-bancară chiar și în timpul regimului comunist, când a rămas singura bancă de economii din România.

Condusă de reprezentanți ai elitei financiar-bancare și având un personal bine pregătit, instituția a avut un rol însemnat în istoria modernă și contemporană a României fiind prezentă la marile evenimente economice și sociale ale țării, contribuind la dezvoltarea sistemului financiar-bancar românesc.

Cu ocazia acestei aniversări, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea produselor filatelice în România, pune în circulație o emisiune de timbre formată dintr-un timbru uzual care reproduce imaginea Palatului C.E.C.

Data Aparitie:2004-07-30

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 1 =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search