Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Casa de Economii si Consemnațiuni – 140 de ani de la înființare

1653Casa de Economii și Consemnațiuni a fost înființată datorită eforturilor elitelor politice și economice din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a pune ordine în finanțele publice ale noului stat român, rezultat în urma Unirii din 1859.

Semnând actul de înființare al Cassei de Depuneri și Consemnațiuni (C.D.C.), în urmă cu 140 de ani, Alexandru Ioan Cuza, a înființat cea mai longevivă instituție de credit din istoria bancară românească.

În 1881 a fost înființată Casa de Economie ca o anexă a Cassei de Depuneri și Consemnațiuni, cu scopul de a “provoca, a păstra, a face producătoare și a strânge economiile cele mai neînsemnate ale claselor muncitoare”, iar în 1897 a fost pusă piatra de temelie a viitorului Palat al Casei de Economii și Consemnațiuni inaugurat la începutul anului 1900.

În 1930, ca urmare a noilor condiții și evoluții social-economice, a unirii tuturor românilor și a crizei economice, Casa de Economie își schimbă numele în Casa Generală de Economii, iar din 1948, va deveni Casa de Economii și Consemnațiuni.

Având o bună reputație în rândurile populatiei, manifestată prin creșterea constantă a depunerilor, Casa de Economii și Consemnațiuni s-a menținut pe piața financiar-bancară chiar și în timpul regimului comunist, când a rămas singura bancă de economii din România.

Condusă de reprezentanți ai elitei financiar-bancare și având un personal bine pregătit, instituția a avut un rol însemnat în istoria modernă și contemporană a României fiind prezentă la marile evenimente economice și sociale ale țării, contribuind la dezvoltarea sistemului financiar-bancar românesc.

Cu ocazia acestei aniversări, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea produselor filatelice în România, pune în circulație o emisiune de timbre formată dintr-un timbru uzual care reproduce imaginea Palatului C.E.C.

Data Aparitie:2004-07-30

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search