Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ZIUA PÃMÂNTULUI 2013

Ziua_Terra_M În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit data de 22 aprilie ca sãrbãtoare oficialã a planetei – Ziua Internaţionalã a Mamei Pãmânt – ca zi a mobilizãrii tuturor oamenilor în vederea protejãrii mediului înconjurãtor.

Cu aceastã ocazie, Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de timbre poştale dedicatã acestui eveniment, Ziua Pãmântului 2013.

Pe 22 aprilie 1970, senatorul american Gaylord Nelson a organizat prima manifestaţie ecologistã de anvergurã din istorie.

Prin mediatizarea problemelor climatice mondiale, acţiunea din 22 aprilie 1970 a dat naştere Organizaţiei „Ziua Pãmântului”, care are astãzi peste 175 de filiale în tot atâtea ţãri, rolul lor fiind acela de a conştientiza lumea asupra problemelor de mediu şi efectelor poluãrii.

Acţiunile diferã de la oţarãla alta, dar peste tot are loc o comunicare activã cu oficiali guvernamentali, cu mediul de afaceri şi cu instituţii de învãţãmânt, acţiunile având acelaşi numitor comun şi anume, conservarea mediului înconjurãtor.

Ziua Pãmântului a devenit expresia comunã a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilã, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

În România, una dintre cele mai importante campanii care se desfãşoarã în acest an, dedicatã Zilei Pãmântului, este campanianaţionalã stradalã organizatã de elevii şcolilor generale sub motto-ul „Beneficiile folosirii tehnologiilor verzi”.

La aceasta se adaugã, la nivelul fiecãrui judeţ organizarea, de cãtre agenţiile locale pentru protecţia mediului, de concursuri şi dezbateri pe teme ecologice, acţiuni de curãţenie, expoziţii de obiecte din materiale reciclabile, precum şi expoziţii fotografice dedicate frumuseţilor naturale ale Pãmântului.

Aducem mulţumirile noastre Ministerului Mediului şi Schimbãrilor Climatice pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de timbre poştale.

 

Data Aparitie:2013-04-22

Ziua_Terra_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search