Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă

Ziua indrăgostiților (Valentine’s Day)

1628Istoria acestei zile și a patronului ei, Sfântul Valentin, este învăluită în mister, dar știm că februarie era demult considerată o lună a dragostei. Ea își are geneza încă de pe vremea romanilor.

O legendă povestește că în timpul împăratului Claudius exista un preot creștin cu numele Valentin. Crezând că bărbații necăsătoriți sunt soldați mai buni decât cei cu soții și familii, împăratul Claudius a interzis căsătoriile pentru bărbații tineri. Valentin a ignorat injusta poruncă a împăratului și a continuat să oficieze căsătorii, în secret, iar când faptele sale au fost descoperite, a fost condamnat la moarte. Pentru jertfa sa în slujba credinței creștine, este considerat sfânt.

În Evul Mediu sărbătoarea s-a extins în cea mai mare parte a Europei, mai ales în Franța și Anglia.
În timpurile moderne acestă zi de 14 februarie a devenit pentru fiecare un prilej de a-și manifesta dragostea, trimițând felicitări, daruri sau flori persoanei iubite.

Data Aparitie:2004-02-10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − five =