Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ziua Culturii Naționale sărbătorită de timbrul românesc

București, 15 ianuarie 2024
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată astăzi, în cadrul Sesiunii festive comune organizate de Academia Română și Academia de Științe a Moldovei.
Romfilatelia s-a alăturat, în calitate de partener instituțional al Academiei române, evenimentului ocazionat de lansarea emisiunii de mărci poștale „Ziua Culturii Naționale. O prietenie pentru eternitate“.
Cea mai frumoasă prietenie din literatura românească, trăită de două personalități rămase în tezaurul cultural românesc, îi are ca protagoniști pe Mihai Eminescu și Ion Creangă.
Au susținut alocuțiuni de deschidere Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și Acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei.
Au fost prezentate mesaje de salut, astfel: E.S. Klaus Iohannis, Președintele României – adresat de Sergiu Nistor, consilier prezidențial, Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – adresat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Raluca Turcan, Ministrul Culturii, Ligia Deca, Ministrul Educației, – adresat de Gigel Paraschiv, secretar de stat, Acad. Mircea Martin, Academia Română, Acad. Mihai Cimpoi, Academia de Științe a Moldovei.
Marca poștala, ca simbol de stat și element de identitate națională, va continua misiunea sa de promotor al valorilor culturale naționale.
La mulți ani culturii române!!!❤⭐

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search