Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

VIZITĂ DE LUCRU : PROIECT COMUN ROMÂNIA- REPUBLICA MOLDOVA -UN VEAC DE TEATRU ROMÂNESC LA CHIȘINĂU

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori și cultură, marți, 16 februarie 2021, Romfilatelia a avut plăcerea de a primi la sediul său vizita domnului Lucian Romașcanu, reprezentant al Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României, și a domnului Petru Hadârcă, Director General al Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Chișinău.

În cadrul întâlnirii, au fost apreciate timbrele românești, experiența și implicarea Romfilatelia în dezvoltarea relațiilor de dialog și în schimbul de idei, participanții fiind de acord cu derularea de proiecte culturale comune în perioada următoare, marca poștală fiind recunoscută pentru contribuția adusă la promovarea imaginii României.

Oaspeții au vizionat și expozițiile tematice realizate de Romfilatelia prin panouri filatelice dedicate istoriei naționale, personalităților, tradițiilor sau patrimoniului cultural.

În acest an, se împlinesc 100 de ani de la înființarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Pentru a sărbători un veac de teatru românesc la Chișinău, Romfilatelia va emite un întreg poștal cu tema Teatrul Național „Mihai Eminescu” – păstrător al limbii și culturii neamului românesc.

În încheierea vizitei, domnul Hadârcă a avut amabilitatea de a lăsa echipei Romfilatelia un mesaj în Cartea de Onoare: “În semn de recunoștință pentru emoțile legate de istoria neamului românesc.”

Fotografiile realizate pe parcursul întâlnirii completează acest moment desfășurat sub semnul diplomației, al culturii și al schimbului de idei.

Vizita s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search