Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

VICTORIA RUZICI, UN CAMPION DE MARCĂ

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Oameni, fapte, valori”,  Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, astfel că performanța doamnei Virginia Ruzici, cunoscută ca tenismena câştigătoare a turneului de la Roland Garros , este marcată printr-un întreg poştal.

Este absolventă a IEFS Bucureşti, actuala Universitate de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1979. A început să practice tenisul de câmp în oraşul natal (Câmpia Turzii, judeţul Cluj), transferându-se ulterior la clubul Dinamo, unde a fost antrenată de Aurel Segărceanu.

În 1972, fiind încă junioară, a câştigat titlul naţional la senioare în proba de dublu, împreună cu Mariana Simionescu. În 1983 cucereşte titlul de campioană naţională la simplu, repetând performanţa şi în următoarele trei ediţii. Devine jucătoare profesionistă de tenis în 1975. În 1978 a fost campioană mondială universitară la dublu, împreună cu Florenţa Mihai, iar în 1981, la Universiadă.

A atins apogeul carierei în 1978, când a învins-o în finala de la Roland Garros, în două seturi, 6-2, 6-2, pe iugoslava Mima Jausovec, câştigând cel mai important turneu de tenis pe zgură din lume. A jucat şi finala de la Roland Garros din 1980, când a fost învinsă cu 6-0, 6-3, de americanca Chris Evert.

Tot în 1978, a câştigat finala de dublu de la Roland Garros alături de aceeaşi Mima Jausovec, cele două învingându-le în meciul decisiv pe Gail Sherriff Lovera şi Lesley Turner Bowrey, cu 6-4 şi 6-3.

De-a lungul carierei, Virginia Ruzici a obţinut 14 trofee: South Orange (1975); Palm Harbor (1977); Roland Garros, Kitzbuhel, Brighton (1978); Kitzbuhel, Salt Lake City (1980); Gstaad în Elveția și Bastad în Suedia, cât și European Championships / Zurich in perioada 1978-1982 ; Monte Carlo, Kitzbuhel, Indianapolis (1982); Detroit (1983) şi Bregenz (1985).

 

Acea finală a fost o reușită extraordinară. Contează să câștigi titlul și să rămână scris numele tău acolo, pe peretele terenului central de la Roland Garros. Mulțumesc Romfilatelia pentru această distinsă onoare” sunt cuvintele care au completat întregul poștal dedicat Virginiei Ruzici.

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search