Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT DIN BUCUREȘTI, 100 DE ANI

Pentru a omagia o instituție de învățământ etalon pentru sportul românesc, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 16 iunie 2023, emisiunea de mărci poștale Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, 100 de ani, alcătuită din un timbru și o coliță dantelată.

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 2,90 lei sunt redate elemente grafice care reproduc poarta monumentală a Universității, laurii învingătorilor și flacăra ce simbolizează cunoașterea.

În compoziția grafică a coliței dantelate având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei este ilustrat bustul Regelui Ferdinand I, semnatarul Legii pentru Educație Fizică, alături de un facsimil din textul Legii. În perforul timbrului coliței este redată sigla aniversară a UNEFS.

Pe imaginea plicului prima zi a emisiunii este reprodus portretul Generalului Prof. Virgil Bădulescu, Primul Director al Institutului Național de Educație Fizică (INEF), iar timbrului îi sunt asociate în partea superioară a plicului, imagini cu locații UNEFS – ONEF-Plaja, Cabană în Parâng, iarna și silueta unui alergător pe fundal cu sinusiodă, redând dinamica.

La mulți ani!

Vivat, crescat, floreat!

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale. 

 

Emisiunea va fi disponibilă de Vineri, 16 iunie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search