Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Un plic filatelic pentru o viață dedicată științei, Doamnei Academician Maya Simionescu

Joi, 6 aprilie 2017, în spațiul neconvențional și în același timp, încărcat de tradiție al Casei Oamenilor de Știință din București, s-a desfășurat un eveniment plin de emoție, marca Romfilatelia. Aici a avut loc prezentarea întregului poștal aniversar dedicat doamnei academician Maya Simionescu.

Printre invitați, numeroși prieteni și colaboratori apropiați precum: domnul academician Eugen Simion, Monseniorul Ioan Robu, domnul Conf. Univ. Dr. Ioan Cristescu, academicianul Augustin Buzura, Prof.Univ.Dr. Silviu Angelescu, doamna Angela Martin, redactor șef al revistei Cultura.

Impresionată de gestul de admirație și respect al Romfilatelia, doamna academician a ținut să remarce fapul că sloganul: O lume într-un timbru, cuprinde, în mod obiectiv, misiunea pe care filatelia românească se străduie să o îndeplinească, aducând oameni împreună, împărtășind pasiuni comune, legând prietenii.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia a reamintint faptul că toate proiectele filatelice sunt, de fapt, povești de viață, vii și rezistente, care traversează bariere de timp și spațiu, îmbinând informațiile, într-o formă estetică, mereu diferită și creativă.

Acest plic sau întreg poștal cu timbru marcă fixă, așa cum este denumit în filatelie, este inclus în conceptul Oameni, fapte și valori.

Într-o grafică specială, plicul prezintă imagini din fototeca personală a doamnei Maya Simionescu, fiind completat vizual  de un obiect simbol al activității domniei-sale: microscopul și un citat aparținând unui alt om de știință celebru, George Emil Palade care descrie perfect, activitatea științifică și pedagocică  a doamnei academician.

În încheierea evenimentului, doamna academician Maya Simionescu a marcat simbolic introducerea în circulație a întregului poștal aniversar prin personalizarea acestuia cu semnătura domniei sale.
O parte dintre invitați s-au alăturat acestui demers, semnând, la rândul lor copia gigant a întregului poștal.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search