Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Un întreg poștal pentru un oraș care dăruiește iubire

În perioada 9 – 18 iunie 2017, în inima Transilvaniei are loc îndrăgitul și cunoscutul Festival Internațional de Teatru de la Sibiu.

Romfilatelia a realizat un întreg poștal dedicat acestui eveniment, care în acest an se desfășoară în sub genericul “Iubire”.

În cele peste 10 zile de festival vor avea loc reprezentaţii de teatru, dans, circ şi muzică, spectacole de stradă, spectacole de lectură, conferinţe speciale, lansări de carte, ateliere, filme, întâlnirea şcolilor şi academiilor de teatru şi management cultural sau Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Romfilatelia, în calitatea sa de partener media tradițional al Festivalului, a fost invitată la manifestările culturale din deschiderea Festivalului, alăturându-se  publicului care s-a aflat la primele ore ale serii pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Festivalul a debutat vineri, 9 iunie a.c., în Piața Mare prin spectacolul senzațional cu motociclete,  pe noul turn de start unic în lume, a continuat cu o “incursiune în abis”, o lume fascinantă, pierdută în adâncuri, la care nu putem ajunge. O paradă de lumini impresioantă se mișcă prin noapte, purtată de ritmurile tobelor taiko și de sunetele electro, acompaniată de Diavoli de mare pe picioroange, meduze, steluțe strălucitoare și de un cal de mare maiestuos.

Dansul trupei de carnaval Waka Chiré Band din Guadelupa, dansul urșilor din Pirinei, măștile expuse prin oraș, au dat o notă de culoare și ritm Festivalului.  Misia, încântătoarea artistă portugheză, a adus liniștea și farmecul în sufletele tuturor, într-un concert emoționant în care a parcurs drumul muzical de la fado la tango.

Prima seară FITS 2017 s-a încheiat cu tradiționalul foc de artificii oferit de organizatori tuturor celor care asistă în aceste zile la bucuria de a dărui iubire prin artele spectacolului.

„Prima seară de festival ne-a arătat o lună cât inima noastră de mare, o celebrare a temei noastre din acest an, iubirea. FITS aduce, ca de fiecare dată, bucurie pentru toți participanții: am avut toate biletele vândute la spectacolele zilei și sperăm ca acest dar cinstit, curat și adevărat care este festivalul, să fie în continuare preferat de toți cei prezenți în Sibiu în această perioadă”, a declarat Președintele FITS, Constantin Chiriac.

Haideţi la teatru! Vizitaţi site-ul festivalului, aici şi alegeţi din seria atât de variată de spectacole, pe cel ce vă atrage.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search