Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

UN ÎNTREG POȘTAL DEDICAT ACADEMICIANULUI RĂZVAN THEODORESCU

Marți, 12 decembrie 2017, Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit un eveniment deosebit marca Romfilatelia, parte a conceptului Oameni, fapte și valori, unde a fost prezentat întregul poștal cu marcă fixă, dedicat Academicianului Răzvan Theodorescu.

Oficiile de moderator au fost făcute de conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, vorbitori fiind Acad. Eugen Simion, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și însuși personajul principal al evenimentului, acad. Răzvan Theodorescu.

Academicianul Eugen Simion a ținut un discurs emoționant și a subliniat că acad. Răzvan Theodorescu este unul dintre intelectualii români care acceptă democrația, nu este indiferent față de clasele sociale, acordă tuturor libertate de șanse, ține cu spiritul național și crede în globalism, lucru care aproape devine o dimensiune esențială. Cărțile Domniei Sale produc idei, determină atitudini, iar volumul Cele două Europe (lansat în anul 2013 la editura Univers Enciclopedic) a avut un real succes.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a reamintit faptul că marca poștală reprezintă un simbol al realității, leagă sentimente și prietenii, promovând valorile românești. Totodată, Domnia Sa a prezentat, în semn de profund respect și dragoste, panoul filatelic dedicat acad. Răzvan Theodorescu.

În încheiere, a luat cuvântul acad. Răzvan Theodorescu, care a mulțumit gazdelor și doamnei Cristina Popescu pentru cadou, cât și prof. Mircia Dumitrescu și soției sale, pentru bunăvoința de care au dat dovadă și pentru ajutorul oferit la selectarea pozelor.

Invitații prezenți la eveniment au fost poftiți să semneze panoul filatelic dedicat acad. Răzvan Theodorescu de către Romfilatelia, dintre care amintim: acad. Eugen Simion, acad. Maya Simionescu, acad. Mircea Martin, prof. Mircia Dumitrescu, prof. dr. Lucian Chișu și conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, alături de prieteni și colaboratori.

Academicianul Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române din anul 2000 și fost ministru al Culturii, este unul dintre istoricii reprezentativi ai perioadei contemporane și autor a numeroase lucrări științifice cu teme de istorie, artă românească și europeană, precum și câteva sute de articole de specialitate în publicații românești și străine.

Romfilatelia, prin conceptul Oameni, fapte și valori, a introdus în circulație o serie de întreguri poștale dedicate unor personalităţi de excepţie care s-au remarcat prin talent, inteligenţă şi dedicare, excelând în domenii precum artă, medicină, filosofia, istorie etc. Aceşti reprezentanţi de valoare sunt creatori şi păstrători ai geniului românesc.

 

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search