Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Un întreg poștal aniversar, pentru o poveste plină de viață – Dinu Săraru

Luni, 30 ianuarie a.c., în spațiul primitor al Hotelului Marshal Garden din București, a avut loc celebrarea aniversării maestrului Dinu Săraru, scriitor și om de teatru și televiziune, care a împlinit onorabila vârstă de 85 de ani având alături membri ai familiei, prieteni și parteneri de proiecte.

Evenimentul a avut conturul unei întâlniri între oameni apropiați, colaboratori ai diverselor succese marcate de-a lungul deceniilor de domnul Săraru, fie că a fost vorba de literatură, de teatru sau de viață socială – prin fundația pe care a clădit-o în urmă cu 18 ani, „Niște țărani”.

Seara aniversară a reunit membri ai familiei Săraru, soția și cele două fiice ale maestrului, Alexandra și Ruxandra, alături de alți invitați: General de brigadă Marin Andreiana, inspector general al Jandarmeriei Române, reprezentanți din conducerea Fundației „Niște Țărani”, precum Gl. lt. Olimpiodor Antonescu, președinte, Nicolae Dragoș, prim vicepreședinte, Sorin Mihăilescu, vicepreședinte, Ion Antonescu, vicepreședinte, actori îndrăgiți precum Valeria Gagealov, Mitică Popescu, George Mihăiță, Floarea Calotă, ambasadorul Andrei Magheru, Ștefan Mitroi, scriitor, Liviu Ilași, sponsor al fundației, precum și alți reprezentanți din mediul cultural și mass-media.

Oficiile de moderator au fost făcute de domnul Gl. lt. Olimpiodor Antonescu, care a dezvăluit, pas cu pas, toate surprizele dedicate aniversatului serii, printre care oferirea unei diplome de onoare și a unei medalii, publicarea unei noi ediții a romanelor maestrului, dar și aparția unui volum aniversar Dinu Săraru, 85, la editura RAO.
Unul dintre momentele pline de emoție a fost marcat de intervenția doamnei Cristina Popescu, directorul general Romfilatelia, care, alături de urările tradiționale adresate sărbătoritului, a amintit de importanța aprecierii valorilor naționale. Astfel, invitaților le-a fost adresată rugămintea de a lăsa o aminitire plăcută sărbătoritului, semnând plicul aniversar. Totodată, directorul general al Romfilatelia a prezentat invitaților întregul poștal dedicat domnului Săraru și amintind faptul că acest plic de corespondență cu timbru imprimat este un alt mijloc de comunicare prin care ideile maestrului ajung la sufletul românilor.

Cel mai important moment a fost însă creat de însuși personajul principal, respectiv domnul Dinu Săraru.

Cu umor, naturalețe și sinceritate, domnia sa a mulțumit organizatorilor acestei întâlniri-surpiză, amintind numele multora dintre cei prezenți și nu numai, colaboratori și prieteni de încredere, de-a lungul timpului.

Cuvintele copleșitor de sincere ale domniei sale au impresionat toți invitații: “Viața mea e ca o raniță plină cu fapte. O raniță grea, pe care am purtat-o și încă o mai port! Am crezut că gloria aparține celor care iubesc mai mult lupta decât succesul… Și mi-a plăcut să lupt! Nu am încheiat lupta, ca să vă fie limpede! Și cât voi sta în picioare, voi continua această luptă. Exist și continui să exist, scriind.”
Fotografiile făcute cu acest prilej completează seara deosebită a lansării unui plic aniversar, dedicat unuia dintre cei mai importanți reprezentanți ai culturii contemporane, creatorul de artă și oameni, Dinu Săraru.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search