Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

TIMIŞOARA 2023, CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII

Romfilatelia a inclus în planul editorial curent emisiunea de mărci poștale intitulată Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, ce va intra în circulație vineri, 17 februarie a.c. Alcătuită din 4 timbre, o coliță dantelată și 2 plicuri prima zi, emisiunea marchează rolul pe care și l-a asumat orașul de pe Bega de a da ora exactă în cultura continentului în acest an.

Timişoara a avut o istorie zbuciumată aflându-se, după cum spune cronicarul, „sub vremi”. Din anul 1918, după realizarea Marii Uniri, s-a întors acasă, la ţara-mamă, România. Oraş de largă respiraţie europeană, s-a bucurat de o bună dezvoltare pe toate palierele, înregistrând cele mai multe premiere în domenii de o mare diversitate.

Sloganul întregii campanii este Luminează orașul prin tine! (Shine your light – Light up your city!).  Călătoria transformatoare este văzută ca un proces derulat în jurul a trei teritorii principale: teritoriul oamenilor, teritoriul locurilor şi teritoriul conexiunilor care vor pregăti oraşul pentru noile experienţe.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales câteva edificii cu valoare de simbol: pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentată Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este ilustrat Domul Romano – Catolic; de asemenea, sunt  redate: imaginea Castelului de Apă din Iosefin (pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei) și Palatul Culturii, pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Primăriei Timișoara pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 17 februarie a.c., în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search