Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul românesc marchează aniversarea a 25 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații

Intelligence in slujba democratiei - 25 de ani, SRI

Martor și mesager al celor mai importante evenimente naționale și internaționale, timbrul este un promotor de seamă al României în lume, precum și al tuturor particularităților specifice culturii și conștiinței naționale, aspecte ce consolidează identitatea comunității românești și ne definesc ca popor.

Ambasador la nivel global al valorilor și simbolurilor de țară, timbrul românesc a fost adesea partenerul unor instituții importante din sistemul național, participând activ atât la marcarea unor aniversări de seamă ale acestor organizații, cât și în calitate de colaborator al celor mai importante campanii de imagine menite să promoveze România.

În continuarea acestei misiuni, marca poștală românească se alătură acțiunilor prilejuite de aniversarea a
25 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații, instituție aflată în lupta pentru dreptate și siguranță națională, pentru apărare a valorilor românești și a statului de drept.

Sărbătorind astfel un sfert de secol de activitate al instituției, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea aniversară de mărci poștale INTELLIGENCE ÎN SLUJBA DEMOCRAȚIEI: 25 de ani, Serviciul Român de Informații, proiect alcătuit dintr-un timbru și o coliță.

Timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 8,10 lei ilustrează logo-ul Serviciului Român de Informații, alături de titlul emisiunii aniversare, pe un fundal sobru, bleumarin, ce sugerează profunzimea spațiului cosmic. Imaginea Globului Pământesc planează pe acest fundal, descrisă în cod binar, înconjurată de un halou al cărui spectru luminos sugerează suprapunerea dintre tonurile naturale ale atmosferei terestre și un ton „electric” al monitoarelor ce servesc reprezentării virtualului. Harta României este reliefată în culoare de contrast, simbolismul transmițând excelența specialiștilor români în domeniul cibernetic. Un element inedit al timbrului devine vizibil doar în lumină ultravioletă: steaua în opt colțuri și însemnul Serviciului Român de Informații apar centrate pe punctul de orizont din arcul haloului.

Timbrul coliței cu valoarea nominală de 14,50 lei redă pe fundal drapelul tricolor al României, peste care este suprapus codul binar al lumii virtuale, din care se distinge, marcată cu roșu, secvența „11001”, traducerea în cod a cifrei „25”, vârsta aniversată de Serviciul Român de Informații. Prin perforul rotund al timbrului și prin alcătuirea grafică, acesta se constituie într-un sigiliu de circulație universală, purtând însemnele Serviciului Român de Informații și anii de existență, 1990 – 2015.

Compoziția coliței alătură simbolurile puternice ale spiritului românesc, Sfinxul din Bucegi și un fragment din poarta sculptată din Maramureș, alături de un desen care reunește elemente geometrice repetate, sugerând un simbol care îmbină armonios aspirația, continuitatea și trăinicia. Suprafața cercului interior al siglei Serviciului Român de Informații și înscrisul „Intelligence în slujba democrației” devin vizibile în spectru luminos UV.

Din punct de vedere tehnic, emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 6 timbre cu manșetă ilustrată și colița dantelată.

Începând cu ziua de luni, 23 martie 2015, emisiunea aniversară de mărci poştale INTELLIGENCE ÎN SLUJBA DEMOCRAȚIEI: 25 de ani, Serviciul Român de Informații va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
Romfilatelia mulţumeşte Serviciului Român de Informații pentru sprijinul documentar acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search