Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Timbrul românesc la Palatul Cotroceni, moment solemn în onoarea domniilor lor Neagu Djuvara şi Mihai Şora

3Luni, 26 septembrie a.c., Sala Unirii a Palatului Cotroceni a găzduit ceremonia de decorare a domnilor Neagu Djuvara și Mihai Şora, eveniment în cadrul căruia Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler celor două personalități.

Emoția și bucuria sinceră au marcat momentul festiv, domniile lor Neagu Djuvara și Mihai Șora fiind vizibil mișcați de actul ceremonial și copleșiți sub „greutatea” pe care acesta o are atât la nivel personal, cât și la nivel istoric. Evenimentul este cu atât mai important cu cât anul 2016 marchează atât centenarul celor două personalități uriașe ale culturii române, cât și prilejul de decorare a acestora de către șeful statului.

Alături de consilierii prezidențiali care au participat la acest moment important, evenimentul a reunit și numeroși alți invitați, precum viceprim-ministrul și ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, scriitorul Gabriel Liiceanu, membri ai familiilor celor două personalități și reprezentanți mass-media.

Prin specificul activității sale, acela de promovare a valorilor și simbolurilor naționale pe mărcile poștale, Romfilatelia s-a alăturat instituțiilor și oficialilor care îi sărbătoresc pe cei doi români și ilustra lor carieră profesională, realizând un proiect filatelic special „Oameni, fapte și valori” și cinstind activitatea de o viață a domniilor lor, profesionalismul, dăruirea în slujba culturii și istoriei țării, precum și rolul avut în consolidarea societății românești.

În cadrul campaniei sus menționate, domnilor Neagu Djuvara și Mihai Șora le-a fost dedicat câte un întreg poştal cu timbru marcă fixă, tezaurizând astfel un secol de valori fundamentale în patrimoniul filatelic românesc.

Doamna Cristina Popescu a reprezentat Romfilatelia la ceremonia de decorare, fiind onorată să fie alături de domniile lor cu această ocazie. În cadrul momentului solemn a avut loc și prezentarea întregurilor poștale cu timbru marcă fixă, realizate în onoarea celor două personalități, prilej cu care invitații au putut viziona plicurile de colecție expuse.

Finalul evenimentului a oferit prilejul participanților de a se fotografia cu cei doi oaspeți de onoare ai Palatului Cotroceni, transformând ceremonia de decorare într-o amintire de suflet.

Romfilatelia va continua să-și asume cu mândrie și responsabilitate rolul de a păstra în patrimoniul filatelic național cele mai de seamă valori ale României, spirite nobile care merită recunoașterea, admirația și respectul unei întregi națiuni.

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search