Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul românesc celebrează Ziua Madrigalului

Marți 27 februarie, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la nașterea fondatorului Corului Madrigal, regretatul dirijor și compozitor Marin Constantin, au fost sărbătoriți 55 de ani de la înființarea Corului Madrigal. 

Muzeul Național de Arta a găzduit in Sala Auditorium un concert aniversar dirijat de Anna Ungureanu, precedat de prezentarea emisiunii filatelice dedicate Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. Doamna Cristina Popescu, directorul general Romfilatelia împreună cu Dl. Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” au prezentat audienței elementele emisiunii mărci poștale. 

Cu o activitate neîntreruptă de peste jumătate de secol, Corul Madrigal este cel mai apreciat ansamblu coral profesionist din România, implicat activ în dezvoltarea mișcării corale din țară, prin Programul Național Cantus Mundi. Încă din primii ani de activitate, Corul Madrigal a devenit o prezență apreciată pe cele mai importante scene ale Europei. Componența membrilor a fost în permanență rafinată, astfel încât criticii vremii au comparat performanța corului și a dirijorului cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini” (Dobrica Stevanović, 1968). 

Repertoriul corului este unul impresionant și include lucrări din zone stilistice diverse, de la perioada renașterii la bijuterii ale muzicii clasice românești, compoziții contemporane și lucrări vocal instrumentale, dar și tradiționalele colinde. Pe lângă succesele reputate pe marile scene ale lumii, sonoritatea inconfundabilă a Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” se regăsește si pe un număr de peste 50 de produse discografice înregistrate până în prezent.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search