Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul românesc a sărbătorit un secol de educație și inovație la Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat împreună cu Primăria Municipiului Timișoara Gala „2020 – Anul Politehnicii în Timișoara” pentru a celebra rolul pe care Politehnica l-a avut în dezvoltarea orașului în ultimul veac.

Evenimentul a avut loc marți, 18 februarie 2020,  în Sala Auditorium a Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, o locație dedicată, modernă, realizată la standarde internaționale.

Romfilatelia a fost invitată să se alăture manifestărilor dedicate Centenarului Universității Politehnica Timișoara prin lansarea emisiunii de mărci poștale aniversare.

Cu acest prilej, a avut loc o ședință festivă a Consiliului Local Timișoara, care a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi a luat cuvântul Primarul Nicolae Robu, care a vorbit, atât în calitate de edil al Municipiului Timișoara, cât și de cadru didactic și fost rector al Politehnicii, menționând parcursul istoric, evoluția și performanțele obținute de Politehnica timișoreană.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban s-a referit, în discursul său, la contextul în care, la Timișoara, prima instituție de învățământ superior a fost Școala Politehnică, precum și la rolul pe care cadrele didactice și absolvenții instituției l-au avut în dezvoltarea orașului.

În continuare, în discursul său, Directorul General Romfilatelia, Cristina Popescu, a prezentat elementele emisiunii de mărci poștale, rolul timbrului, de promotor al valorilor naționale, subliniind că în Palatul Lloyd, actualul sediu al Rectoratului Universității Politehnica Timișoara, a avut loc în 23-24 mai 1920 prima expoziție filatelică din România Mare.

Directorul General Romfilatelia i-a invitat apoi pe Primarul Municipiului Timișoara și pe Rectorul Universității Politehnica Timișoara să dezvelească și să semneze panoul aniversar, prilej cu care, pasionații de filatelie au putut viziona, în premieră, elementele emisiunii filatelice dedicate Centenarului celei mai vechi instituții de învățământ superior din vestul țării.

Cu ocazia Galei din 18 februarie 2020, Universitatea Politehnica Timișoara a răsplătit performanța, una dintre valorile care au stat la baza prestigiului de care universitatea se bucură astăzi pe plan regional, național și chiar internațional. Astfel, instituția gazdă a premiat,  cu aportul partenerilor din mediul economic, studenții cu cele mai bune rezultate, câte unul de la fiecare dintre cele 10 facultăți.

Nu în ultimul rând, toți cei prezenți au apreciat recitalurile susținute de Cvartetul de coarde și de soliștii Operei Române Timișoara.

Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor naționale, își manifestă disponibilitatea de a se alătura și altor evenimente culturale ce vor fi organizate de metropola timișoreană, atât pentru marcarea în luna mai a acestui an a Centenarului Primei Expoziții Filatelice din România Mare, dar și în anul 2021 cu ocazia evenimentelor organizate de Timișoara, desemnată Capitală Culturală Europeană.

Sursa foto: Universitatea Politehnica Timișoara.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search