Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul românesc a întâmpinat vizita oficială a Alteței Sale Regale, Prințul Charles

Vizita oficială pe care Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, o desfășoară în perioada 29-31 martie 2017 în România, a reprezentat pentru timbrul românesc un moment memorabil.

Este un adevăr bine-cunoscut că Prințul Charles este atașat de frumusețea țării noastre. Natura și locurile în care tradiția populară, valorile românești autentice au rămas neatinse sunt pe bună dreptate apreciate de Alteța Sa Regală.

Întâlnirea de joi, 30 martie a.c. la Muzeul Satului, a adunat atributele unui eveniment special.

Întâmpinat de  doamna conf.univ.dr. Paula Popoiu, Directorul Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti și de doamna Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, Prințul Charles s-a oprit la biserica din Dragomirești, a fost interesat de demonstrația de încondeiere a ouălor făcută de meșteri artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn și piatră, iar la casa Chiojda, din Buzău, a urcat în pridvor, admirând țesăturile și scoarțele expuse.

Cu această ocazie, marele campion olimpic Ivan Patzaichin a oferit Alteței Sale Regale o pagaie precum și o selecție de timbre de colecție cu emisiunea filatelică Sportivi de aur și întregurile poștale dedicate frumuseții Deltei Dunării și campaniei de promovare a proiectului Rowmania.

Romfilatelia este mândră că a putut fi și de această dată martor al unui eveniment important dar și purtător, prin timbrele românești al mesajului valorilor spirituale ale poporului nostru, iar întâlnirea de astăzi are menirea de a promova valori inestimabile, care izvorăsc din cultura, credința, tradițiile și obiceiurile țării noastre.

Suntem recunoscători Alteței Sale Regale  pentru aprecieri și pentru că, de fiecare dată când vorbește despre România și oamenii ei, se exprimă mereu cu admiraţie pentru bogăţiile spirituale şi culturale româneşti.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search