Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul, adevărat simbol de țară, promotor al colaborării loiale a puterilor statului

București, 11 aprilie 2023

Romfilatelia a fost invitată în foaierul Sălii de Plen a Senatului României, să lanseze emisiunea de mărci poștale „Constituția României. Colaborarea loială a puterilor în stat”.

Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanților celor mai importante autorități ale Statului:  Doamna Alina Gorghiu, Președintele Senatului României, Doamna Corina-Alina Corbu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, Domnul judecător Daniel Grădinaru, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Domnul av. dr. Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Prezentarea emisiunii de mărci poștale a fost realizată de inițiatorul proiectului și moderatorul evenimentului, domnul Robert-Marius Cazanciuc, Viceprepreședintele Senatului, care a remarcat prezența permanentă a societății Romfilatelia, prin marca poștală, în realizarea actului de cultură dar și colaborările anterioare în conceptul unitar de promovare a Constituției României, Legea fundamentală a statului.

Romfilatelia a ilustrat simbolistica celor Trei Puteri ale statului, fundament solid al democrației prin puterea legislativă, reprezentată de Senat și Camera Deputaților, puterea judecătorească, care actionează prin Înalta Curte de Casatie și Justiție și instanțele de judecată, precum și puterea executivă, atribut al Guvernului României.

În incheierea  alocuțiunii, Directorul General Romfilatelia i-a invitat pe reprezentanții autorităților nominalizate, să ștampileze „plicul prima zi” a emisiunii, marcând astfel momentul oficial de introducere în circulație a emisiunii de mărci poștale și să dezvelească și să semneze panoul filatelic aniversar.

#AdministrațiaPrezidențială #ConstituțiaRomâniei #SenatulRomâniei #CameraDeputaților #ICCJ #GevernulRomâniei #MinisterulCulturii #CSM #UNBR #SRR #Rador #Agerpres

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search