Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul a marcat aniversarea a 135 de ani de la înființarea Marii Loji Naționale din România

Marți, 16 iunie 2015, Amfiteatrul Institutului Bancar Român a găzduit festivitatea prilejuită de sărbătorirea a 135 de ani de la fondarea Marii Loji Naționale din România, asociație neguvernamentală, apolitică și fără scop primordial, ale cărei obiective constau în acțiuni educative, culturale, științifice, umanitare și caritabile.

Continuând o colaborare deja tradițională, Romfilatelia a participat la evenimentul aniversar, marcând acest moment printr-un proiect filatelic intitulat 135 de ani de la înființarea Marii Loji Naționale din România.

Cele două timbre ale emisiunii prezintă elemente de simbolistică ale Marii Loji Naționale din România – luna, soarele și cele 12 semne zodiacale, într-o compoziție picturală din patrimoniul M.L.N.R., ale cărei elemente încearcă să reprezinte simbolul universului material și spiritual. Litera G face trimitere către Marele Arhitect, Dumnezeu.

Prin grafica timbrelor se realizează o punte metaforică între origini, trecut și viitor, ilustrarea proiectului de construcție a Marelui Templu, pe care Marea Lojă Națională din România îl derulează în prezent, fiind un element ce susține această idee.

Proiectul filatelic aniversar a fost prezentat oficial în cadrul festivității, în prezența
Conf. Dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România,
Mircea Asanache, Director în cadrul Băncii Naționale a României și George Savancea,
Mare Inspector General Adjunct al M.L.N.R.

Cei trei reprezentanți au susținut discursuri prin care au punctat aniversarea a 135 de ani de la înființarea M.L.N.R., adresând în același timp numeroase felicitări și aprecieri dnei. Cristina Popescu, director general Romfilatelia, precum și întregii echipe a societății, atât pentru proiectul filatelic realizat în 2015, cât și pentru colaborările anterioare cu tema masonerie. Totodată, aceștia au subliniat faptul că proiectele precedente au fost bine primite de public, accentuând convingerea că și această emisiune recentă de timbre se va bucura de mare succes.

La finalul evenimentului, cei trei speakeri au dezvelit panoul filatelic dedicat emisiunii aniversare de timbre, panou ce a primit ca simbol omagial semnăturile acestora și ale tuturor participanților la eveniment.

Prin acest eveniment, timbrul și-a reconfirmat rolul de susținător și promotor al instituțiilor statului, al comunicării organizaționale, emisiunea filatelică aniversară îmbogățind astfel patrimoniul filatelic cu mărci poștale ce vor aduce în atenția publicului aspecte inedite ale existenței și activității acestei societăți fraternale.

WordPress Image Gallery Plugin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search