Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrele româneşti, parte din programul Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

În cadrul programului „ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, copiii au ales O călătorie în lumea timbrelor!

Luni, 06 aprilie 2015, un grup de copii din clasele I de la Olga Gudynn International School of Bucharest, au efectuat o vizită în lumea timbrelor (la sediile Romfilatelia şi Fabrica de Timbre).

Curioşi să afle care este procesul de fabricare al unui timbru, copiii şi-au început vizita în  Fabrica de Timbre. Aceasta zi, aşteptată cu nerăbdare, a fost una placută şi interesantă, deoarece ei au putut să vizioneze întreaga gamă de utilaje folosite la tipărirea mărcilor poştale.
Utilajele care le-au captat interesul copiilor au fost maşina de tipar – utilajul  Heidelberg şi maşinile folosite la perforarea mărcilor poştale sau la confecţionarea plicurilor de corespondenţă.

După ce au încheiat turul în Fabrica de Timbre, copiii au continuat vizita la sediul Romfilatelia, unde au fost întâmpinaţi cu surprize, cadouri şi multă dragoste. Au vizionat un film despre traseul timbrelor pornind de la conceptul grafic, la tipar, ajungând în final în clasoarele colecţionarilor sau lipite pe plicurile de corespondenţă.

La sfârşitul acestei vizite memorabile, cu rol educativ, plină de distracţie şi cu sufletul plin de bucurie, copiii şi-au exprimat dorinţa de a reveni.

Această vizită ne dă speranţe că filatelia poate avea un viitor frumos şi va fi un hobby căutat de micii colecţionari, în măsura în care şi şcolile se vor implica periodic în astfel de programe şi îi vor îndruma pe copii spre filatelie, nu doar pasiune, ci şi activitate cu rol profund educativ.

WordPress Image Gallery Plugin

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search