Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrele românești parte din vacanța copiilor

Joi, 18 iulie 2019, Romfilatelia a oferit cadrelor didactice și elevilor grădiniței & after-school “Căpșunik” din București oportunitatea de a vizita Fabrica de Timbre pe parcursul unei zile din vacanța lor.

Elevii au fost provocați la o experiență inedită, în lumea timbrelor, unde Romfilatelia a dat glas dorinței celor mici de a însufleți personaje de poveste, cultură sau istorie, oferindu-le posibilitatea de a vedea cum sunt tipărite timbrele.

Elevii au vizionat procesul de creație a timbrelor, precum și întreaga gamă de utilaje folosite la tipărirea mărcilor poştale. Utilajele care le-au captat interesul copiilor au fost maşina de tipar, respectiv utilajul Heidelberg şi maşinile folosite la perforarea mărcilor poştale sau la confecţionarea întregurilor poștale (plicuri de corespondenţă cu timbru imprimat. Momentul vizitei a fost imortalizat și reprodus pe timbre oferite fiecărui elev, reprezentând astfel o plăcută amintire de care copii au fost foarte încântați.

După ce au încheiat turul în Fabrica de Timbre, copiii au continuat vizita la sediul Romfilatelia, unde au fost întâmpinaţi cu surprize, cadouri şi multă dragoste. De asemenea, copiii s-au bucurat de posibilitatea de a alege timbre încărcate de istorie și valori culturale, pe care le-au putut lua acasă pentru a face schimb cu restul colegilor.

Echipa Romfilatelia a fost bucuroasă să promoveze și de această dată mărcile poștale românești, în speranța că filatelia poate avea un viitor frumos și va deveni un hobby în rândul copiilor și tinerilor, care vor descoperi “o lume într-un timbru“ .

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search