Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

TIMBRELE ROMÂNEȘTI PARTE DIN PROGRAMUL ȘCOALA ALTFEL : Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Vineri, 19 aprilie 2019, Romfilatelia a oferit cadrelor didactice și elevilor școlii “Pia Brătianu” din București oportunitatea de a vizita Fabrica de Timbre pe parcursul unei zile din Săptămâna Altfel.

Elevii au fost provocați la o experiență inedită, în lumea timbrelor, unde Romfilatelia a dat glas dorinței celor mici de a însufleți personaje de poveste, cultură sau istorie, oferindu-le posibilitatea de a vedea cum sunt tipărite timbrele.

Elevii au vizionat procesul de creație a timbrelor, precum și întreaga gamă de utilaje folosite la tipărirea mărcilor poştale. Utilajele care le-au captat interesul copiilor au fost maşina de tipar utilajul Heidelberg şi maşinile folosite la perforarea mărcilor poştale sau la confecţionarea întregurilor poștale (plicuri de corespondenţă cu timbru imprimat.

Momentul vizitei a fost imortalizat și reprodus pe timbre oferite fiecărui elev, reprezentând astfel o plăcută amintire de care copii au fost foarte încântați.

După ce au încheiat turul în Fabrică de Timbre, copiii au continuat vizita la sediul Romfilatelia, unde au fost întâmpinaţi cu surprize, cadouri şi multă dragoste. De asemenea, copiii s-au bucurat de posibilitatea de a alege timbre încărcate de istorie și valori culturale, pe care le-au putut lua acasă pentru a face schimb cu restul colegilor.

Echipa Romfilatelia a fost bucuroasă să promoveze și de această dată mărcile poștale românești, în speranța că filatelia poate avea un viitor frumos și va deveni un hobby în rândul copiilor și tinerilor, care vor descoperi “o lume într-un timbru“ .

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search