Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

Tezaurul filatelic păstrează vie memoria liderilor spirituali Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea şi Prea Fericitul Părinte Teoctist

DSC_0223

2 aprilie 2005 este ziua ce va rămâne în sufletele creştinilor din întreaga lume ca ziua apariţiei unui nou Sfânt – Ioan Paul al II-lea. S-a stins din viaţă un mare vizionar, care a crezut întotdeauna într-o Europă unită, nu numai politic şi economic, dar mai ales religios.

 

Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul Papă care a făcut pasul decisiv în apropierea Bisericii Catolice de cea Ortodoxă, România fiind prima ţară ortodoxă din lume vizitată de un Suveran Pontif.

 

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, în luna mai 1999, a reprezentat cea mai semnificativă mărturie a dorinţei pentru unitate creştină a Patriarhului Teoctist.

 

Modest şi purtător permanent al spiritului blândeţii, Prea Fericitul Părinte Teoctist a lăsat de asemenea în urma sa, după trecerea la cele veşnice, o viaţă model pentru toţi creştinii adevăraţi.

 

Ne amintim cu această ocazie că marca poştală românească a omagiat personalităţile marcante, universale şi naţionale care au marcat istoria, veacurile şi locurile cu activitatea, viaţa şi învăţăturile lor.

 

România, “această grădină a Maicii Domnului”, a adăugat în istoria filateliei paginile dedicate celor doi lideri spirituali, iar Romfilatelia pune la dispoziţia publicului mărcile poştale emise în anul 1999, cu ocazia vizitei Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, şi pe cele emise în anul 2003, cu ocazia a 25 de ani de Pontificat ai Sanctităţii Sale.

 

 

 

 

 

Scan2

Scan3

Scan1

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search