Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Teatrul TV și marca poștală, parteneri în slujba talentului

Joi, 10 august a.c. s-au aniversat 60 de ani de Teatru Național de Televiziune printr-un eveniment – Ediţie  Specială dedicată teatrului TV şi premiera spectacolului „Piatra din casă”, transmise în direct, de la ora 20.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

Într-o atmosferă încărcată de emoții au depănat amintiri despre teatru TV: George Mihăiță, Alexa Visarion, Ileana Lucaciu, Ioana Prodan, Titel Paraschivescu, Alice Georgescu, Rodica Mandache, Dominic Dembinski, Silviu Jicman, Florin Zamfirescu, Constantin Dicu.

Discuţia despre teatrul de televiziune  a fost completată de reverenţa unei echipe formată din actori, comentatori, producători din TVR, constând în cea mai recentă premieră, producţie proprie: „Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri şi B.P. Haşdeu, fundalul muzical original aparținând lui Alexandru Adolf Flechtenmacher (autorul primei operete româneşti).

Romfilatelia, în calitate de partener al Casei de producție TVR, a realizat și introdus în circuitul poștal un plic de corespondență cu timbru imprimat, care odată cu gândurile, poveștile și emoțiile ce le poartă de la expeditor la destinatar, va transmite în toate colțurile țării sărbătoarea teatrului TV.

Tabloul vizual al serii aniversare a fost completat de expoziția filatelică dedicată teatrului și actorilor pe care  de-a lungul timpului toată lumea i-a admirat și îndrăgit.

Prezentă la evenimentul aniversar, doamna Cristina Popescu, directorul general Romfilatelia, a felicitat organizatorii și a prezentat pe scurt, cu emoția firească momentului, misiunea companiei, susținătoare constantă a valorilor românești:

“În afara publicațiilor de critică teatrală sau de cultură generală, marca poștală românească a avut un rol de seamă în promovarea culturii, conferit de aria de răspândire și de înscrierea ei în rândul valorilor de colecție, regăsind în tezaurul filatelic timbre dedicate domeniului teatral încă din anul 1953.

Entuziasmul și talentul creatorilor de teatru ne-au inspirat și am reușit să derulăm proiecte de suflet și vom continua misiunea de a cinsti, cu admirație și respect, personalitățile românești din lumea artei, a teatrului, a tot ceea ce înseamnă tezaurul culturii și spiritul unui popor.”

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search