Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Teatrul ACT, două decenii de existență

Joi, 18 octombrie 2018, Palatul Ghika din București str. Nicolae Iorga, nr. 1-3 a fost gazda unui important eveniment, care a reunit personalități marcante ale culturii și ale mediului de afaceri, pentru a aniversa două decenii de activitate a Teatrului ACT, prima instituție cultural-artistică independentă din România, cu sală proprie, multifuncțională, destinată spectacolelor de teatru, muzică, film, dans și expoziții.

Printre primii actori de talie mondială care l-au felicitat pe domnul Marcel Iureș pentru fondarea unui teatru privat în România a fost starul hollywoodian Tom Cruise, în anul 1999.

Romfilatelia, în misiunea sa de susținător și promotor constant al valorilor culturale ale României, a participat la această festivitate, prilej pentru a prezenta întregul poștal dedicat acestei aniversări.

În deschiderea galei, domnul Marcel Iureș, președintele Fundației Cultural-Artistice Teatrul ACT, a apreciat că „forma fericirii supreme este să datorezi totul celorlalți”, mulțumind familiei, doamnei Cristina Popescu, director general Romfilatelia și partenerilor de la Raiffeisen Bank România, colaboratori și prieteni de onoare.

Ulterior a luat cuvântul domnul Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România, care a elogiat prietenia lui cu îndrăgitul actor, apreciind valoarea unui parteneriat pe termen lung, care s-a materializat prin proiecte definitorii pentru spiritul românesc.

Doamna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, a spus că vestea aniversării a 20 de ani de la fondarea Teatrului ACT este transmisă deja la nivel național, prin plicurile care circulă în oficiile poștale. Prin misiunea sa culturală, Romfilatelia a susținut continuu artiștii români, cărora le-a dedicat seria de produse filatelice cu tematica Stele de Aur ale scenei și ecranului.

La finalul evenimentului, oaspeții Teatrului ACT au fost invitați să semneze panoul de prezentare a întregului poștal, printre aceștia aflându-se și domnul George Banu, președinte de onoare al Academiei Internaționale a Criticilor de Teatru, căruia Romfilatelia i-a dedicat un întreg poștal.

Echipa Romfilatelia i-a oferit domnului Marcel Iureș acest produs filatelic de marcă, în semn de recunoștință pentru întreaga carieră artistică a domniei sale, în slujba teatrului și a publicului larg, fiind un promotor al tradițiilor și valorilor naționale.

 

La mulți ani Teatrului ACT!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search