Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Tarom – 50 de ani de existențã

1646România s-a implicat în industria aeronauticã încã de la începutul secolului XX, prin intermediul unor oameni ca Aurel Vlaicu sau Traian Vuia. Compania TAROM, Transporturile Aeriene Române, dateazã de la 18 septembrie 1954, anul acesta celebrând cea de-a 50-a aniversare.
La înfiinţare, Compania TAROM opera în doar câteva oraşe, pe rute interne şi externe cu aparate de zbor de tip LI – 2. În numai doi ani de la înfiinţare, compania şi-a triplat capacitatea de transport. În anii ’60, aceasta s-a modernizat cu aparate de zbor turboreactoare, iar în 1973 a achiziţionat primul BOEING. Astfel, din anul 1976 TAROM a avut în dotare numai avioane moderne.
În 1982, TAROM a achiziţionat primul avion de construcţie româneascã integralã, ROMBAC. Începând cu anul 1992, TAROM a început un proces intensiv de modernizare a flotei, renunţându-se treptat la avioanele de fabricaţie sovieticã. Beneficiind de o flotã din avioane cu o vârstã medie de 5 – 6 ani, Compania TAROM are statutul de cea mai tânãrã flotã din Europa. Ea pune la dispoziţia cãlãtorilor destinaţii diverse cãtre Europa, America de Nord şi de Sud, Asia, Africa şi Australia.
Anul 2004 are, pentru Compania TAROM, o importanţã deosebitã prin aniversarea a cinci decenii de existenţã sub acest nume, motiv pentru care, întreg personalul depune eforturi pentru îmbunãtãţirea serviciilor oferite (de la rezervarea unui loc în avion şi pânã la livrarea bagajului la destinaţia finalã).
Siguranţa zborului şi satisfacţia pasagerilor reprezintã obiective principale ale oricãrei companii aeriene. Tarom acordã o atenţie specialã calitãţii serviciilor oferite, punctualitãţii şi siguranţei zborurilor, pentru a fi la înãlţimea cerinţelor şi aşteptãrilor pasagerilor.
Un alt obiectiv esenţial al companiei îl reprezintã aderarea la una dintre cele mai importante alianţe internaţionale în domeniul transportului aerian: Sky Team.
Romfilatelia S.A. marcheazã aceastã aniversare prin emiterea unui timbru poştal uzual.
Data Aparitie:2004-06-07

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search