Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

„Suntem ceea ce iubim!” Timbrul românesc l-a omagiat pe Nichita Stănescu la 9 decenii de la naștere

Romfilatelia, în calitate de partener instituțional, a fost invitată la vernisajul Expoziției Nichita Stănescu – 90, realizată de către Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Academia Română.

Prof univ. dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române a fost gazda și moderatorul evenimentului, care a marcat 90 de ani de la nașterea poetului.

Într-o atmosferă emoționantă, profesorul și artistul plastic Mircia Dumitrescu și  muzicianul și compozitorul Nicu Alifantis,  i-au adus un elogiu, poate celui mai iubit poet al secolului XX.

În alocuțiunea sa, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române a adus un laudatio operei și personalității poetului, menționând apoi rolul Romfilatelia, instituție de cultură permanent prezentă în spațiul public care marchează toate evenimentele importante.

Surpriza serii – darul filatelic omagial, produsul filatelic special dedicat lui Nichita Stănescu a fost dezvelit și semnat de către Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române și Mircia Dumitrescu. S-au alăturat ceremoniei de lansare, o invitație la neuitare, Ioan Matei, Director în cadrul Ministerul Culturii și îndrăgitul actor George Mihăiță.

Cu această ocazie a avut loc lansarea albumului (carte și CD) Nichita 90 Annversary Collection și un micro-recital din lirica lui Nichita Stănescu, susținut de               Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Nicu Alifantis.

“Limba română este patria mea.” Frumoasele gânduri ale poetului de geniu      Nichita Stănescu au reprezentat un imbold pentru Romfilatelia de a insera câteva cuvinte  în limba română și pe plicul omagial.

Astfel, marca poștală, adevărat ambasador, care te duce în lume și aduce lumea în casa ta, prin acest întreg poștal cu timbru marcă fixă îl va duce pe Nichita în toate casele celor care îl iubesc.

La mulți ani în nemurire, NICHITA!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search