Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

STEAUA, 70 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti are o tradiţie de 70 de ani şi un palmares impresionant. Istoria clubului începe în 1947, cu înfiinţarea Asociaţiei Sportive Armata, moment celebrat de Romfilatelia prin emisiunea de mărci poştale Steaua, 70 de ani de la înfiinţare.

Asociaţia Sportivă Armata a fost creată pentru a răspunde necesităţii ca tinerii sportivi încorporaţi pentru satisfacerea stagiului militar să continue, în mod organizat, desăvârşirea măiestriei lor sportive; totodată, aceasta a avut drept scop să ofere posibilitatea talentelor din rândurile cadrelor permanente ale armatei de a se afirma şi în domeniul activităţii sportive de performanţă.

Prima secţie a clubului a fost cea de fotbal care, după reorganizarea sistemului de disputare a campionatului, a fost admisă în prima divizie a ţării, în urma disputării unor meciuri de baraj. Tot în anul 1947 au luat fiinţă următoarele secţii sportive: călărie, scrimă, tenis, box, volei, atletism, tir.

În următorii ani, încet dar sigur, mai multe secţii s-au alăturat familiei de discipline sportive găzduite de club: motociclism, rugby, handbal, baschet, ciclism, nataţie, lupte, canotaj, kaiac-canoe, gimnastică, haltere, hochei pe gheaţă, pentatlon modern, judo, paraşutism, karate modern, triatlon, taekwondo, gimnastică ritmică, kempo, radioamatorism, sambo, şah, tenis de masă, tir cu arcul, yahting, sportul pentru persoane cu dizabilităţi.

Clubul în sine a suferit modificări de nume, dictate de rigorile vremurilor, dar şi-a păstrat caracterul militar şi dorinţa de a atinge excelenţa sportivă.

Aceste schimbări de nume, au dus şi la modificări de emblemă, păstrându-şi culorile îndrăgite: roşu, alb şi albastru. Timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrează sigla aniversară a clubului. Obiectivul principal urmărit în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti este de a promova educaţia fizică şi sportul în spirit democratic, cu accent pe sporturile individuale.

Astăzi, clubul se mândreşte cu un palmares sportiv impresionant, ce include sute de medalii (aur, argint şi bronz) obţinute pe plan mondial, european sau naţional.

Cu zeci de activităţi sportive şi sociale organizate în fiecare an, clubul îşi îndeplineşte misiunea de a atrage cât mai multe persoane pe calea benefică a unei vieţi sănătoase, ce include sportul, ca atare, sau de perfomanţă. Programele de iniţiere vizează tânăra generaţie, dintre care, în mod inevitabil, prin muncă şi efort susţinut, se vor evidenţia campionii de mâine, gata să continue mândra tradiţie a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti.

 

Romfilatelia mulţumeşte Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiunii de mărci poştale.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search