Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Sprijin pentru semeni

timbreSUPRATIPARPrimăvara anului 2005. Vestul României a fost acoperit de ape. Sunt cele mai mari inundații din ultimul secol. Zeci de sate și comune se află de peste o lună sub greutatea apei care, în unele locuri, a depășit 4-5 metri.
Miile de sinistrați au fost duși departe de locurile natale. Sute de case s-au prăbușit. Mii de animale au sfârșit înecate. Geografia locului s-a schimbat: râurile Bega și Timiș s-au contopit și tot mai des se vorbește despre “marea Banatului “.
Situația extrem de gravă impune mai mult ca oricând, o mobilizare a solidarității întregii populații a țării, solidaritate care să se materializeze în ajutoare menite să readucă normalitatea vieții pentru toți cei care au avut de suferit.
În sprijinul acțiunilor inițiate sub egida Guvernului României, Romfilatelia pune în circulație emisiunea de mărci poștale “Sprijin pentru semeni”, alăturându-se Televiziunii Române, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei și Companiei Naționale Poșta Română în campania “Zâmbet pentru România”. Emisiunea filatelică constituie o premieră în România, fiind un supratipar în două culori, aplicat pe emisiunea “Principalele specii forestiere “, apărută în 1994, timbru ce înfățișează imaginea unui brad, ca simbol al renașterii și al veșniciei.
Pe ambele mărci poștale ale emisiunii a fost supratipărită noua valoare nominală, atât în lei noi (0,50), cât și în lei vechi (5000).
Vechea valoare nominală a emisiunii tipărită în 1994 a fost anulată prin imprimarea unui desen sugestiv care înfățișează o casă purtată de ape.
Echivalentul sumelor reprezentând valoarea timbrelor comercializate de ambele instituții va fi virat într-un cont destinat ajutorării zonelor calamitate.

Data Aparitie:2005-05-09

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search