Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

SPORTIVI DE AUR OMAGIAȚI ÎN FILATELIA ROMÂNEASCĂ

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori și cultură sportivă, vineri, 14 august 2020, Romfilatelia a organizat la sediul societății un eveniment de lansare a întregurilor poștale cu timbru dedicate celor doi mari sportivi de aur : campioana mondială Ana-Maria Popescu și portarul Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”.

Într-o atmosferă încărcată de emotie, lansarea celor două întreguri poștale a avut loc în prezența Domnului Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Doamnei Carmen Alecu, Director Adjunct Compania Națională a Poștei Române, prieteni din presă și media.

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

Ana-Maria Popescu, spadasina luptătoare sub deviza proprie „Ai grijă de campionul din tine”, a urcat de patru ori pe podiumul învingătorilor la Cupa Mondială de spadă, în anii 2008, 2009, 2013 și 2020. Îndemnul unei spadasine de aur: „Pentru mine campion e omul care nu renunță.”

Helmut Duckadam, portarul a cărui deviză este „Atitudine de învingător”, a intrat în Cartea Recordurilor și va rămâne în istoria fotbalului mondial drept portarul care a apărat 4 lovituri de la 11 metri, în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, la dată de 7 mai 1986.

Visul unui portar de legendă: „Ca orice copil, ai un vis. În momentul când m-am apucat serios de fotbal, visul meu a fost să ajung într-o finală și să decid eu soarta partidei, la loviturile de la 11 metri. Dar, niciodată nu am visat să ajung la un nivel așa de mare.”

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia. „Este o campanie firească pentru noi, aceea de a onora și fi alături de marii sportivi ai României, cei care ne-au adus atâtea bucurii și atâtea emoții de-a lungul anilor. Este o normalitate, din punctul nostru de vedere, o campanie frumoasă în care marii sportivi se regăsesc, este interacțiunea dintre valoare și ceea ce vrem să transmitem către populație.”

De asemenea, campioană mondială Ana-Maria Popescu a subliniat faptul că „pentru mine a fost o adevărată surpriză în momentul în care am aflat despre acest proiect. Nu am avut reacție pentru că niciodată nu m-am gândit că aș putea intra în această galerie selectă a sportivilor cărora Romfilatelia le-a dedicat această campanie. Este de apreciat și va mulțumesc din suflet.

Această veste m-a dus cu gândul în copilărie, atunci când eu locuiam la Craiova, când nu aveam foarte mult posibilități de a comunica cu prietenii de acasă, cu părinții mei, și ne scriam foarte multe scrisori. Așadar, pentru mine, acest întreg poștal care îmi este dedicat reprezintă și o emoție aparte. ”

Portarul Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”, cu emoție, a mulțumit „celor care s-au gândit la mine. Mă simt onorat să mă aflu în compania dumneavoastră și sunt foarte mândru. Am reușit și eu o mică performanță, alături de echipa Steaua, în 1986. O performanță poate fi deosebită, dar niciodată nu va ajunge la valoarea performanțelor acestori mari sportivi ai României. De aceea, mă simt onorat de fiecare dată când sunt alături de ei și mulțumesc Romfilatelia pentru că v-ați gândit la mine.”

Evenimentul a fost încheiat de către domnul Mihai Covaliu, vorbind despre cei doi mari sportivi de aur. „Am să încep cu Ana. Venind spre Romfilatelia, am dat timpul înapoi și exact de momentul povestit de Ana puțin mai devreme, mi-am adus aminte ce a spus în momentul în care era la Craiova și ieșea la campionatul mondial de cadeți. Ana a spus că vrea să ajungă cea mai mare scrimeră din România. Despre Helmut, așa cum s-a subliniat și până acum, s-au spus atât de multe cuvinte frumoase, la superlativ, o carieră fantastică.  Noi te respectăm, iar ceea ce ați reușit voi în anul 1986 și după aceea, toate performanțele, sunt extraordinare și noi, cei din extra fotbal, suntem deosebit de mândrii că fotbaliștii din România au avut asemenea performanțe.”

Lansarea a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panourilor de către Ana-Maria Popescu si Helmut Duckadam

Atât Ana-Maria Popescu, cât și Helmut Duckadam sunt doi sportivi de excepție care au scris istorie în sporturile pe care le reprezintă și care cu mândrie de astăzi se înscriu în patrimoniul filatelic național.

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search