Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Smaranda Brăescu omagiată de Filatelia românească

București, 12 mai 2022

Într-un cadru solemn și în prezența mai multor oficialități din cadrul armatei române, Statul Major al Forțelor Aeriene Române a organizat evenimentul ce marchează 90 de ani de la recordul mondial absolut stabilit la saltul cu parașuta, Stabilit în anul 1932 de Smaranda Brăescu și reprezintă un moment de mare însemnătate pentru tradiția aeronauticii naționale. Pentru recordurile obținute, a fost declarată în anul 1932 „sportiva nr. 1 a lumii”. Supranumită „Regina Înălţimilor‟ şi apreciată de o lume întreagă pentru curajul ei, Smaranda Brăescu va rămâne în istoria elitei aviatice mondiale, în patrimoniul filatelic și în sufletele românilor.

Romfilatelia a fost invitată să se alăture evenimentului aniversar fiind prezentă cu un panou filatelic echipat cu: un întreg poștal lansat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la recordul mondial, în anul 2007, un timbru în anul 2016 cu titlul „Ia Românească, tezaur românesc” și un timbru în emisiunea filatelică „Femei celebre din România”, în anul 2021. Toate elementele panoului filatelic prezent în cadrul manifestării i-au fost dedicate primei femeie parașutist cu brevet din România.

Romfilatelia va continua misiunea sa de promotor al valorilor naționale, prin marca poștală, adevărat ambasador și instrument de diplomație publică.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search