Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Sfintele Paşti 2006

blocpastiCu ocazia Sãrbãtorilor Pascale, Romfilatelia introduce în circuitul poştal emisiunea de timbre SFINTELE PAȘTI.
Anul acesta Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtãtorul de biruinţã, se sãrbãtoreşte în aceeaşi zi cu Sfintele Paşti.
Paştele este celebrarea Învierii lui Iisus Hristos, întemeietorul religiei creştine, nãscut la Betleem, din Fecioara Maria. Botezat de Ioan şi prezentat drept Mesia, Hristos şi-a ales 12 ucenici şi, timp de trei ani, şi-a predicat învãţãtura în Galilea şi Iudeea. S-a întors apoi la Ierusalim şi dupã trãdarea lui Iuda, este judecat şi condamnat la moarte pentru „blasfemia” de a-şi fi spus Fiul lui Dumnezeu. A fost rãstignit pe Golgota, între doi tâlhari, dupã ce şi-a dus crucea în spate. Coborât de pe cruce şi apoi înmormântat, Iisus Hristos a înviat dupã trei zile şi s-a ridicat la cer dupã alte 40.
Unul dintre cele mai semnificative simboluri pascale sunt ouãle roşii, a cãror culoare simbolizeazã sângele lui Iisus care a curs pe cruce pentru mântuirea omenirii. Se spune cã Fecioara Maria, la rãstignirea lui Hristos, a pus un coş cu ouã sub cruce, pentru a-i îmbuna pe soldaţii care îl pãzeau iar ouãle au fost înroşite de sângele Mântuitorului.
Dupã tradiţie, în familiile creştine, în zilele de Paşti se mãnâncã carne de miel. Mielul îl simbolizeazã chiar pe Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru pãcatele lumii şi a murit pe cruce ca un miel nevinovat.
Minunatele icoane pe sticlã ilustrate pe timbrele emisiunii sunt din Țara Bârsei, Fãgãraş şi Sibiu, realizate de iconari în sec. XIX şi fac parte din colecţia centenarã a Muzeului Țãranului Român.
Sfintele Sãrbãtori de Paşti sã vã aducã numai gânduri senine, luminã în suflet şi speranţã într-un viitor mai bun.
Hristos a Înviat !
Echipa Romfilatelia
Data Aparitie:2006-03-15

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search