Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Secretariatul de Stat pentru Culte, omagiat de filatelia românească la cea de-a 160-a aniversare

Astăzi, 10 februarie 2022 a avut loc în Aula Academiei Române sesiunea 160 de ani de la înființarea Ministerului Cultelor.

La evenimentul moderat de către Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, după cuvântul de deschidere al Președintelui Academiei Române, Ion Aurel Pop, a fost prezentat de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor, mesajul Președintelui României, Klaus Werner Iohannis. În continuare au fost prezentate alocuțiuni ale Secretarului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi și conducători ai autorităților publice centrale ale statului român. La acestea s-au adăugat intervențiile reprezentanților celor optsprezece culte religioase din România: Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România,           Biserica Evanghelică Lutherană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Cultul Creștin Baptist- Uniunea Beisericilor Creștine Baptiste din România, Biserica Creștină dupa Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creștine dupa Evanghelie din România, Biserica Evanghelică Română, Cultul Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Cultul Musulman, Organizația Religioasă “Martorii lui Iehova”.

Romfilatelia, în calitate de partener instituțional al Academiei Române, a fost invitată să lanseze emisiunea filatelică dedicată acestui moment și a panoului filatelic aniversar “Ministerul cultelor, 160 de ani”, o nouă filă a enciclopediei istoriei naționale care se înscrie în patrimonul filatelic românesc.

Într-o atmosferă solemnă a fost prezentat panoul filatelic, document de valoare al acestei aniversări, pe care au semnat conducătorii și reprezentanții cultelor religioase din România, personalități ale politicii românești, demnitari din cadrul autorităților centrale ale statului Român, prieteni și iubitori ai filateliei.

Romfilatelia mulțumește gazdei, Academia Română, Secretariatului de Stat pentru Culte și Bibliotecii  Academiei Române pentru sprijinul documentar acordat la realizarea albumului aniversar.

Întreaga echipa Romfilatelia le urează “La mulți ani!”

Acest eveniment a avut loc cu respectarea regulilor de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search