Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia sărbătorește Mărțișorul

Romfilatelia, se alătură Comisiei Permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” în cadrul evenimentului care marchează 5 ani de când „Mărțișorul” a fost inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO  organizat în Holul din fața Sălii de Plen a Parlamentului, în perioada 28 februarie – 01 martie 2022.

Cu ocazia acestui eveniment, Romfilatelia a expus o selecție de panouri dedicate patrimoniului UNESCO și mărțișorului în cadrul acestei Expoziției-Atelier Mărțisorul – povestea unei tradiții.

Au participat meșteri populari din România, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova, țări alături de care a fost înscris dosarul de includere a „Mărțișorului” în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, precum și diverse personalități ale acestor țări, acreditate la București.

Mărțișorul, un dar special, purtat la rever, prezent în panouri și în clasoare, duce mai departe povestea timbrului românesc.

Acest eveniment a avut loc respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search