Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia prezentă la Ziua Minorităților Naționale din România

București, 18 decembrie 2022

Ziua minorităţilor naţionale din România este sărbătorită anual la 18 decembrie. La această dată, în anul 1992 a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, “Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice”, se arată pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Institutul Cultural Român au organizat Duminică, 18 decembrie 2022, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale.

Pe scena Sălii „Victor Ion Popa” a avut loc un spectacol susţinut de ansambluri ale organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Muzica şi jocurile tradiţionale ale minorităţilor din România ne-au adus mai aproape atmosfera Crăciunului. Responsabil cu voia bună, ca de obicei şi anul acesta, a fost Muzeul Naţional al Satului „D. Gusti”. I s-au alăturat Institutul Cultural Român şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Minorităţilor Naţionale. Grupate sub un titlu generos – La marea sărbătoare: muzică şi joc tradiţional  cu ansambluri ale minorităţilor naţionale din România, evenimentele au captat atenţia unui public numeros, iubitor de autentic şi de frumos, care i-a răsplătit cu belşug de aplauze şi pe dansatori, şi pe organizatori.

Adăugăm, la rându-ne, felicitările noastre pentru o după-amiază de poveste!

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search