Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia prezentă la vernisajul expoziției „România-Israel: 75 de ani de relații diplomatice”

București, 22 noiembrie 2023

Urmare invitației Excelenței Sale Domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, Romfilatelia a avut onoarea de a participa la inaugurarea oficială a vernisajului „România-Israel: 75 de ani de relații diplomatice”, găzduită de pavilionul Art Safari din Palatul Dacia – România.

Expoziţia documentară de fotografii şi documente de arhivă reflectă cele mai importante momente ale relaţilor bilaterale existente între România și Statul Israel.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a vorbit despre situaţia de securitate, în contextul situației de război actuale, exprimându-și recunoștința pentru sprijinul neîntrerupt din partea României în cei 75 de ani de existență a Statului Israel:

“Chiar şi în cele mai dure momente, în timpul Războiului Rece, România a fost singura ţară care nu a întrerupt relaţiile cu Israelul şi avem mărturia acestor fapte”, a subliniat Reuven Azar, adăugând că expoziţia prezintă mărturii ale modului în care România a fost alături de Israel.

Au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Parlamentului României, ai Guvernului României, ai mediului cultural și academic, oameni de afaceri, alături de reprezentanți ai Federației Comunităților Evreiești din România și ai Cancelariei Rabinice.

Marca poștală, simbol de stat, adevărat ambasador itinerant, va continua misiunea sa de promotor al valorilor naționale și universale, de punte culturală în relațiile bilaterale ale României cu alte state.

#AmbasadaStatuluiIsraelinRomania #AdmnistrațiaPrezidențiala #SenatulRomâniei #GuvernulRomâniei #MAE #MuzeulRubin #FCER #Agerpres #relațiibilaterale #prietenie #pace #friendship #peace #culturaprintimbre #culturethroughstamps

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search