Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia prezentă la sesiunea festivă „Centenarul Încoronării”, organizată de Academia Română

București, 18 octombrie 2022

Sesiunea festivă „Centenarul Încoronării”, eveniment dedicat împlinirii a o sută de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria ca suverani ai României Întregite,  a avut loc, astăzi, în Aula Academiei Române.

Manifestarea, deschisă publicului, a debutat cu alocuţiunea preşedintelui Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop.

Acad. Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a susţinut prelegerea „Monarhia dinaintea monarhiei. Consacrarea dinastică la români” și a menționat că sesiunea festivă încheie seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

În discursul său a subliniat consistența contribuției Romfilatelia, în calitate de partener instituțional, prezentă nu doar la această manifestare, ci la toate evenimentele importante dedicate Marii Uniri și Regalității.

Prof. Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, a abordat tema „Încoronarea între simbolistica regală şi spectacol”.

De asemenea, directorul general al Muzeului Naţional Peleş, istoricul Narcis Dorin Ion, a vorbit despre „Oaspeţi de seamă ai serbărilor Încoronării”.

La eveniment au participat consilierul prezidențial Sergiu Nistor, conducerea Academiei Române, reprezentanți ai instituților culturale din România.

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search