Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ROMFILATELIA PREZENTĂ LA SĂRBĂTORILE IAȘULUI SEARA VALORILOR – 2018

Duminică, 14 octombrie 2018, cu prilejul praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva, Primăria Iași a organizat, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, Seara Valorilor, eveniment de tradiție dedicat omagierii personalităţilor locale şi nu numai.

Manifestarea a fost prefațată, în cursul dimineții, de slujba liturgică oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei – alături de un sobor format din 22 ierarhi, printre care s-au aflat preoți din țară şi ierarhi din străinătate (Grecia, Bulgaria, Siria) – la care au asistat numeroși credincioși din toate colțurile țării.

În cadrul Serii Valorilor, primarul Iașului, dl. Mihai Chirica, a conferit titluri de cetățean de onoare și premii către diverse personalităţi, ca o recunoaștere a muncii depuse, a importanței și valorii lor în domeniul în care activează. Acest grandios eveniment – care a adunat laolaltă somități culturale de pe plan local și din țară, rectori ai instituțiilor de învățământ superior ieșene și profesori universitari, reprezentanți ai cultelor, consilieri locali – a debutat cu intonarea imnului național, după care au luat cuvântul câteva dintre personalitățile invitate.

În cadrul evenimentului au fost decernate premii și distincții, la mai multe secțiuni, între care Ordinul Centenar în Educație, pentru contribuția la promovarea valorilor învățământului ieșean (care i-a recompensat pe rectorii universităților ieșene și câțiva profesori ai liceelor din oraș), Ordinul Centenar pentru apărarea și promovarea valorilor creștine (printre premianți numărându-se  IPS Ghiorghios, mitropolit de Kitrous, Katerini şi Platamonas din Grecia), Ordinul Centenar pentru inițierea programului Centenar la nivel național și coordonarea Programului Centenar al Municipiului Iași (obținut de prof.univ.dr. Daniel Șandru), precum și titluri de Cetățeni de Onoare ai Municipiului Iași (printre care se numără actorul Dorel Vișan).

Romfilatelia a avut plăcerea și onoarea să participe la această sărbătoare ieșeană prin doamna Cristina Popescu, director general, care a primit Ordinul Centenar în Cultură, pentru promovarea valorilor culturale ieșene și implicarea deosebită în Programul Centenar. În mesajul său, doamna Cristina Popescu a subliniat că acest premiu este unul colectiv, al întregii echipe care lucrează în cadrul instituției și care promovează valorile naționale tot timpul, nu numai în acest an centenar, insistând, totodată, asupra faptului că Romfilatelia a dedicat o serie de emisiuni de mărci poștale dedicate Iașiului.

Romfilatelia și-a asumat de-a lungul timpului un rol important, susţinut și constant, acela de a transmite mesaje pozitive despre România și realizările ei în întreaga lume, prin intermediul timbrului, un produs aparent fragil, dar un mijloc eficient de comunicare și promovare, care unește oameni și locuri.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search