Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia prezentă la Sărbătorile Iașului, Seara Valorilor 2017

Sâmbătă, 14 octombrie a.c. Primăria Iași a organizat Seara Valorilor, unul dintre cele mai importante evenimente ale Sărbătorilor Iașului, unde reprezentanții Romfilatelia au avut plăcerea și onoarea să participe.

Manifestarea, organizată în contextul Centenarului, a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României care a fost interpretat de către Corul „Byzantion”, ulterior fiind conferite titluri de cetățean de onoare și premiile către diverse personalităţi pentru promovarea rolului pe care oraşul Iaşi l-a avut acum 100 de ani.

Pentru activitățile și proiectele dedicate atât orașului Iași cât și Centenarului, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia a primit premiul Centenar din partea domnului Primar Mihai Chirică.

Evenimentul, la care Romfilatelia a fost invitată să participe, reprezintă o tradiție a Iașului, un moment al oamenilor valoroși care, prin talentul lor, prin munca și pasiunea pentru ceea ce realizează, fac ca numele orașului să depășească granițele.

Într-o societate în continuă schimbare,  misiunea de a fi susținător al valorilor și promotor al istoriei și personalităților care au scris istorie reprezintă o adevărată provocare, dar se bucură și de realizări importante.

Directorul General Romfilatelia a mulţumit pentru premiul primit, fiind onorată să revină în Iaşi, locul unde s-au tipărit primele timbre româneşti, emisiunea Cap de bour, la Atelia Timbrului, în 1858. Cu acest prilej a menţionat şi aniversarea, în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, a 160 de la apariţia timbrelor româneşti.

Directorul General Romfilatelia a punctat rolul timbrului românesc în cadrul patrimonului cultural, care reflectă identitatea noastră, istoria, cultura, demonstrând că este un adevărat ambasador şi un mijloc de educaţie  şi apoi a oferit Primarului Municipiului Iaşi, gazda evenimentului, tabloul echipat cu emisiunea Iaşi, oraş al Marii Uniri , realizată în acest an.

Edilul a mulţumit pentru darul primit, menţionând că tabloul va fi expus în galeria dedicată Centenarului Marii Uniri, exprimându-şi speranţa de a colabora cu Romfilatelia şi în 2018, în cadrul proiectelor culturale dedicate Marii Uniri.

Romfilatelia și-a asumat de-a lungul timpului un rol important, susţinut și constant, acela de a transmite mesaje pozitive despre România și realizările ei în întreaga lume, prin intermediul timbrului, un produs aparent fragil, dar un mijloc eficient de comunicare și promovare.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search