Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia prezentă la inaugurarea Muzeului Ivan Patzaichin.Mila 23

O marcă poștală, o coliță dantelată, un “plic prima zi” și o carte poștală maximă, readuc în memoria românilor o personalitate de prim rang a sportului național și mondial, canoistul Ivan Patzaichin.
Un fenomen al întrecerilor olimpice (4 medalii de aur și 3 de argint), un sportiv de o modestie exemplară și un militant activ pentru păstrarea celei mai valoroase arii naturale a României, Delta Dunării, Ivan Patzaichin este înscris în Cartea de Aur a marilor personalități, la loc de cinste.
Muzeul se dorește a fi un centru de inovare comunitară amplasat în mijlocul Deltei, la Mila 23 ( comuna Crișan), locul de naștere a marelui canoist care îi dă numele, realizat pe locul casei părinților săi.
Muzeul include și o dimensiune de recuperare memorială a moștenirii complexe lăsate de Ivan Patzaichin, prin prezentarea parcursului vieții sale și expunerea tezaurului său de medalii și distincții.
Alături de familie, Ivona, fiica și Georgiana, soție, prieteni, mari campioni, oficialități, invitați s-a organizat într-o atmosferă emoționantă lansarea emisiunii de mărci poștale dedicată marelui Ambasador al sportului românesc, Ivan Patzaichin!

Felicitări, Doru Frolu, felicitări întregii echipe și sponsorilor pentru finalizarea proiectului de suflet a celui mai iubit sportiv al țării !!!

Vă invităm la Mila 23, în Delta lui Ivan care omagiază, pe de o parte, viața și moștenirea spirituală pentru a-i continua munca, prin consolidarea patrimoniului de performanță, perseverență și autenticitate.
🇷🇴❤️
#AsociațiaIvanPatzaichin #filatelie #comitetulolimpicsisportivromân #performanta #colecții #unesco

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search