Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

ROMFILATELIA PREZENTĂ ÎN ȘCOLILE DIN BRAȘOV

Sucursala Braşov a Companiei Naţionale Poşta Română, în parteneriat cu Muzeul Casa Mureşenilor au organizat la Oficiul Poştal nr. 1, de lângă Primăria Braşov, un eveniment special prin care a fost marcată Ziua Mondială a Poştei. Cu această ocazie, Romfilatelia în parteneriat cu Compania Națională Poșta Română- Sucursala Brașov au dat startul unui atelier educațional în școlile brașovene, unde copiii din ciclul primar au învăța cum să scrie corect o scrisoare și mai ales un plic, astfel încât acestea să ajungă la destinație.

Primul atelier a debutat în data de 9 octombrie, la Oficiul Poștal Brașov 1, urmând că celelalte cursuri să se desfășoare și în alte școli.

Elevii au fost provocați la o experiență inedită, în lumea timbrelor, unde Romfilatelia a dat glas dorinței celor mici de a însufleți personaje de poveste, cultură sau istorie, oferindu-le posibilitatea de a vedea cum arată un timbru.

Cu această ocazie, 34 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 6, din Livada Poştei, au participat la un atelier, în care le-a fost prezentat un scurt istoric al serviciilor poştale, iar partea practică a constat în scrierea şi trimiterea unei scrisori.

De altfel, Poşta Braşov, cu sprijinul Romfilatelia, au anunţat că vor organiza în şcolile braşovene ateliere de „scris scrisori” până la finele anului 2019 si pe aceasta cale aducem felicitarile noastre domnului Mircea Tudosie, Directorului C.N. Poșta Română.

„Într-o societate informaţională, propunem o călătorie în timp în lumea serviciilor şi a mărcilor poştale. Atelierul se adresează elevilor din ciclul primar care vor descoperi începuturile serviciilor poştale în lume şi în România, iar apoi vor învăţa să scrie corect o scrisoare şi mai ales un plic, astfel încât acesta să ajungă la destinaţie”, au precizat reprezentanţii Muzeului Casă Mureşenilor.

Ziua Mondială a Poştei se sărbătoreşte, în fiecare an, la 9 octombrie. Aceasta marchează înfiinţarea, în 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna (Elveţia), a Uniunii Generale a Poştelor (UPU). Ziua mondială a Poştei a fost declarată la această dată de Congresul Uniunii Poştale Universale, desfăşurat la Tokyo, în Japonia, în 1969. „Din Uniunea Poştală Universală fac parte 150 de state. La nivel mondial funcţionează peste 600.000 de oficii poştale în care, anual, se procesează miliarde de scrisori, colete şi alte trimiteri poştale”, a spus directorul Sucursalei Braşov a Companiei Naţionale Poşta Română, Nicu-Gabriel Dragomir.

Reușita acestei activități a fost completată de darurile filatelice (timbre, întreguri poștale și maxime), care au fost oferite copiilor din partea Romfilateliei pentru a le deschide gustul spre filatelie.

Echipa Romfilatelia a fost bucuroasă să promoveze și de această dată mărcile poștale românești, în speranța că filatelia poate avea un viitor frumos și va deveni un hobby în rândul copiilor și tinerilor, care vor descoperi “o lume într-un timbru“.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search