Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

ROMFILATELIA OMAGIAZĂ 160 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA FACULTĂȚII DE DREPT A UNIVERSITĂȚII BUCUREȘTI

Pentru promovarea unei tematici filatelice la ceas aniversar, Romfilatelia în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității din București a organizat evenimentul de lansare al emisiunii de mărci poștale „EXCELENȚA ÎN DREPT. 160 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT JURIDIC ROMÂNESC”.

La deschiderea oficială a festivităților, care a avut loc loc joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 9:00, în Aula Magna a Facultății de Drept au participat numeroase personalități: Excelența Sa Michèle Ramis,  Ambasador al Republicii Franceze în România, Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în Româna, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției și Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București.

Alături de aceste personalități, au luat parte la eveniment și reprezentanții altor Facultăți de Drept din țară, precum: Conf. dr. Septimiu Panaite, Decanul Facultății de Drept al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Profesor Doctor, Lucian Bercea, Decan al Facultății de Drept al Universității de Vest din Timișoara, Prof. Univ. Dr. Sebastian Cercel, Decanul Facultății de Drept al Universității din Craiova, doctor habilitat în drept, profesor universitar Sergiu Brînza, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, , Prodecan al Facultăţii de Drept din Sibiu (responsabil cu cercetarea academică) și Lect. univ. dr. Şerban Diaconescu al Facultății de Drept al Universității Babeş – Bolyai Cluj-Napoca.

Ministrul Justiției, absolvent al Facultății de Drept, Cătălin Predoiu, cu emoție, a subliniat importanța Facultății de Drept în societate și a misiunii didactice care, pe lângă cea tradiţională, este de a pregăti specialişti pentru viaţa juridică şi administrativă din România şi cea de a adapta această pregătire pentru integrarea pe piaţa corespondentă a muncii din Uniunea Europeană, care ridică în faţa învăţământului juridic şi administrativ românesc provocarea pregătirii viitorilor jurişti şi funcţionari publici capabili să facă faţă noilor cerinţe profesionale impuse de standardele europene.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul Doamna Cristina Popescu, Director General al Romfilatelia, și a amintit faptul că „Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor educaționale, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale. Doresc să amintesc celor prezenți despre emisiunea de mărci poștale din anul 2009, pe care am lansat-o împreună cu Facultatea de Drept și iată, că 10 ani mai târziu, ne întâlnim din nou pentru a aniversa această instituție emblematică de învățământ juridic românesc, Facultatea de Drept a Universității din București, prin lansarea emisiunii de mărci poștale „Excelența în Drept. 160 de ani de învățământ juridic românesc”.

Lansarea a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panoului și ștampilarea plicului prima zi de către Decanul Facultății de Drept, Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, la rândul căruia a invitat la semnare toți decanii și prodecanii prezenți la eveniment.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search