Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ROMFILATELIA OMAGIAZĂ 100 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA PRIMULUI PARLAMENT AL ROMÂNIEI MARI

Pentru promovarea unei tematici filatelice la ceas aniversar, Romfilatelia în parteneriat cu Academia Română a organizat evenimentul de lansare al întregului poștal „PRIMUL PARLAMENT AL ROMÂNIEI MARI”.

La deschiderea oficială a festivităților, care a avut loc loc luni, 25 noiembrie 2019, începând cu ora 11:00, în Aula Academiei Române, au participat numeroase personalități, care au subliniat importanța existenței Parlamentului încă de acum 100 de ani: Doamna Alina-Ştefania GORGHIU, Vicepreședinte al Senatului și Domnul Vlad-Emanuel DURUŞ, Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Domnul Ludovic ORBAN, Prim-Ministru al României, deschiderea alocutiunii fiind făcută de gazda evenimentului Domnul Acad. Răzvan THEODORESCU, Vicepreşedinte al Academiei Române.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul Cristina Popescu și a amintit faptul că „suntem prezenți la un moment istoric aniversar în sediul celei mai reprezentative Instituții de Cultură a României pentru a marca un eveniment de seama al existenței României Mari, care în urmă cu un secol era consacrat constituirii Primului Parlament și Primului Guvern al României Întregite. Rolul filateliei românești a fost evidențiat și apreciat de toți iubitorii de istorie și românism, de instituțiile reprezentative ale culturii, la care se adaugă că o recunoaștere oficială conferirea Medaliei Comemorative ”Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Panoului etalat în cadrul evenimentului a prezentat în imagini un întreg poștal aniversar, de largă circulație poștală și colițele filatelice ale emisiunii tematice ”Făuritori ai Marii Uniri”, în a căror compoziție grafică se regăsesc portretele celor mai importanți membri transilvăneni aleși în Primul Parlament al Marii Uniri.

Lansarea a avut că și moment important dezvelirea și semnarea panoului de către personalitățile prezente la eveniment.

Cu ocazia acestui eveniment, menit să marcheze cei 100 de ani de la Primul Parlament al României Mari, personalităților prezente le-a fost dedicată această expoziție intitulată: “Făuritorii și Centenarul Marii Uniri”.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search