Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia, o nouă zi plină la Târgul Gaudeamus

Lansarea emisiunii de mărci poștale Biblioteca Națională a României. Colecții

București, 25 noiembrie 2023
Într-o zi cu atmosferă efervescentă, cu un public entuziast, încă de la deschiderea Târgului Gaudeamus, Romfilatelia a fost vizitată la stand de numeroși prieteni ai timbrului românesc, dornici să-și completeze colecțiile cu noua emisiune filatelică „Biblioteca Națională a României. Colecții.”
Aceasta a fost lansată în spațiul de evenimente Mircea Sântimbreanu, unde ne-au onorat cu prezența domnul Ioan Matei, Directorul Direcţiei Cultură Scrisă şi Creație Contemporană din Ministerul Culturii, domnul prof. Univ.dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, partener instituțional și doamna Nicoleta Rahme, Coordonator al Departamentului Dezvoltare Instituțională din cadrul Bibliotecii Naționale a României.
Oficialii prezenți au remarcat implicarea permanentă a Romfilatelia în realizarea unor evenimente culturale de calitate, prin marca poștală, accentuând necesitatea continuării colaborării dintre Romfilatelia și Biblioteca Națională a României, pentru a face cunoscute publicului și alte colecții rare.
Romfilatelia mulțumește Prof.univ.dr.Adrian Cioroianu și echipei Bibliotecii Naţionale a României, cat și filialei sale din Alba Iulia, posesoare ale unora dintre cele mai însemnate valori documentare din tezaurul naţional precum cele ilustrate în emisiunea filatelică lansată: „Biblia de la București” sau „Biblia lui Șerban Cantacuzino”, „Manuscrisul Codex Aureus”, aflat în colecția Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, care a intrat în acest an pe lista UNESCO, „Istoria Valahiei Brâncovenilor”, sau manuscrisul lucrării „Înșir’te Mărgărite”.
Vă așteptăm și mâine la standul 226 Romfilatelia, în lumea minunată a timbrelor, în ultima zi a Tîrgului Gaudeamus!
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search