Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia, la întâlnirea cu prietenii Muzeului Ţăranului Român

Marţi, 20 decembrie 2022

Atmosferă de tihnă şi de sărbătoare aseară la Muzeul Ţăranului Român. Prietenii instituţiei s-au întâlnit în spaţiul expoziţiei permanente pentru a trăi împreună o clipă magică – de amintire, de dor, de venerare. O muzică în surdină a acompaniat asistenţa pe tot parcursul evenimentului şi cu asta am intrat cu toţii într-o poveste pe care au spus-o, prin ele însele, obiectele expuse: resturi ale unei vieţi care a fost cândva, ale unor trăiri, ale unor simţiri din îngemănarea cărora s-au născut iile, porţile, casa cu podul ei, care e şi al copilăriei noastre, cu străchinile de lut şi cu mănunchiul de mentă de la streaşină.

Dar fiecare rest are viaţa lui şi viaţa trebuie celebrată. Aseară a fost despre noi şi despre toată iubirea şi dăruirea pe care le conţin aceste artefacte, a fost o unică bucurie trăită altfel în fiecare suflet, picurând strop de lumină din Lumina mare a Crăciunului care se apropie.

Romfilatelia, partener tradiţional al muzeului, a lansat două întreguri poştale – Alexandru Tzigara – Samurcaş, 150 de ani de la naştere şi Arta cămăşii cu altiţă, element de identitate culturală în România şi Republica Moldova, pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii. De asemenea, instituţia noastră a fost prezentă cu două panouri, pentru fructuoasa colaborare, directorul general, Doamna Cristina Popescu, primind diploma de Prieten al Muzeului Ţăranului Român, categorie în care ne regăsim şi noi, întreaga echipă, împreună cu toţi cei ce iubesc timbrul românesc, tradiţia şi valorile strămoşeşti.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search