Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

Romfilatelia invitată la Simpozionul internațional „Eugen Simion 90“

București, 25 mai 2023

Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Artă l-au omagiat pe regretatul Academician Eugen Simion, chiar de Sărbătoarea Înălțării Domnului, zi în care ar fi împlinit 90 de ani.

Doamna Academician Maya Simionescu, Președintele executiv al Fundației a moderat în cadrul evenimentului comemorativ consacrat operei și personalității criticului, istoricului literar, profesorului universitar și academicianului Eugen Simion, care a reprezentat una dintre constantele valorice ale literaturii române postbelice.

Romfilatelia, în calitate de partener instituțional, s-a alăturat organizatorilor prin oferirea și prezentarea în cadrul unei proiecții video, a unor produse filatelice speciale dedicate, de-a lungul timpului, Domnului Academician Eugen Simion, pentru întreaga viață în elita culturii românești.

Vocația sa de a evoca şi restitui conștiinței culturale românești opere fundamentale, de a aduce în actualitate personalități – reper ale culturii noastre, i-a evidențiat calitatea de slujitor neobosit al literaturii și culturii româneşti contemporane.

Într-o atmosferă plină de emoție, au fost depănate amintiri de către prieteni, fiind vizionate proiecții în care s-au regăsit alături de Domnul Acadmician, în frumoase ipostaze.

Cu acest prilej, au susținut alocuțiuni: prof. Thierry de Montbrial și prof. Serge Fauchereau, membri de onoare din Franța ai Academiei Române, Prof. Jean-Jacques Askenasy (Israel), membru de onoare al Academiei Române, Prof. Sorin Alexandrescu, membru de onoare al Academiei Române, Prof. Michael Metzeltin (Austria), membru de onoare al Academiei Române, Mihai Cimpoi, membru de onoare al Academiei Române.

Au fost prezenți IPS Ioan Robu, membru de onoare al Academiei Române, Părintele Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, Acad. Mircea Martin, reprezentanți ai mediului academic, prieteni.

Romfilatelia va continua misiunea sa de promotor al valorilor naționale, ca o datorie de onoare pentru a păstra în memoria colectivă elitele culturii românești.

Timpul trece, dar Domnul Academician Eugen Simion ne rămâne în suflet !

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search